Αρχική Διεθνή Μακρόν: Εισήλθαμε σε νέα εποχή

Μακρόν: Εισήλθαμε σε νέα εποχή

Εισήλθαμε σε νέα εποχή, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό σήμερα από το Παρίσι για ουκρανική κρίση. Ο Μακρόν καταδίκασε απερίφραστα «τη βίαια επίθεση» του Πούτιν κατά της Ουκρανίας επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά και ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι δυσκολότερες.

Είμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό. Και δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο, είπε ο Μακρόν σημειώνοντας ότι ο Ζελένσκι είναι σήμερα το πρόσωπο του θάρρους και της ελευθερίας. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι εδώ και καιρό προσπάθησε και προσπαθεί να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Ωστόσο ο Πούτιν διάλεξε τον πόλεμο, είπε ο Μακρόν υπογραμμίζοντας πως είναι ψέμα ότι η Ρωσία απειλείται. Απειλεί, τόνισε ο Μακρόν, λέγοντας ότι αυτός ο πόλεμος είναι στο πνεύμα του ρεβανσισμού. Σήμερα η Ρωσία καταδικάστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τον ΟΗΕ, συνέχισε ο Μακρόν επισημαίνοντας ότι «επιβάλαμε κυρώσεις και θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε». Ευχαρίστησε τους διπλωμάτες και τους αστυνομικούς που βοήθησαν Γάλλους πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία αλλά και τους δημοσιογράφους που παραμένουν εκεί.

Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και με τον ρωσικό λαό, είπε ο Μακρόν τονίζοντας ωστόσο ότι τα έως σήμερα δεδομένα έχουν ανατραπεί και θα συνεχίσουν να αλλάζουν. «Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι πλέον δεδομένες», επεσήμανε στη συνέχεια ο Μακρόν υπογραμμιζοντας ότι η ΕΕ που έδειξε εντυπωσιακή ενότητα θα πρέπει να πληρώσει τώρα το κόστος της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Θα πρέπει να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό αέριο και η ευρωπαϊκή άμυνα θα πρέπει να αναβαθμιστεί, κατέληξε ο Μακρόν σημειώνοντας πως όλα αυτά θα έχει την ευκαιρία να τα συζητήσει με τους εταίρους στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.