Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Εκφάνσεις Βίας

Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Εκφάνσεις Βίας

Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Εκφάνσεις Βίας

Οι Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πραγματοποιούν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 18:30 (EET) το πρώτο webcast της χρονιάς στο snfdialogues.org, με θέμα την αύξηση της βίας. Η αβεβαιότητα, ο φόβος, η κοινωνική απομόνωση και η αγωνία από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που βιώνουμε, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των βίαιων συμπεριφορών παγκοσμίως. Ξεκινά στο σπίτι και έχει τόσο λεκτική όσο και σωματική μορφή. Σταδιακά όμως οι βίαιες συμπεριφορές εξαπλώνονται και στο κοινωνικό σύνολο. Είναι η βία αναπόφευκτη εκδήλωση της ανθρώπινης φύσης ή προϊόν των ακραίων συνθηκών που βιώνουμε;  Και εν τέλει, αν αυτά τα δύο χρόνια απομόνωσης έχουν αφυπνίσει τα άγρια ένστικτα της ανθρωπότητας κάνοντάς πιο ανθεκτικούς σε τέτοιες συμπεριφορές, τι λύσεις υπάρχουν για να επανέλθουν η οικογενειακή ειρήνη και η κοινωνική ισορροπία. Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στην  50η συνάντηση των Διαλόγων. 

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Eric Klinenberg, Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών στο New York University
  • Alex PiqueroΠρόεδρος, Τμήμα Κοινωνιολογίας και Εγκληματολογίας και Διακεκριμένος Μελετητής Τεχνών και Επιστημών, University of Miami

Τα δικά της σχόλια σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία θα μοιραστεί η Κική Πετρουλάκη, Ψυχολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας» μέσω συνέντευξης που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των Διαλόγων με τίτλο «Εκφάνσεις Βίας» πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2022-01

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας εδώhttps://www.eventora.com/en/Events/snf-dialogues-2022-01/WebApp/Live/questions

Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου και υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).
 

Διάλογοι. Διαφορετικές απόψεις που δημιουργούν έναν νέο τρόπο σκέψης.

Ακολουθήστε τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων «Διάλογοι» μέσα από τα social media:

www.facebook.com/SNFDialogues
www.instagram.com/snfdialogues/

#SNFDialogues
#ThePowerOfDialogue

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.