Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας

Πραγματοποιήθηκαν με μία λιτή εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά, λίγο πριν τη δύση του ηλίου τα εγκαίνια του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας.
Η τελετή ξεκίνησε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.
Για δημιουργική συνάντηση των δύο λαών μίλησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως πολιτισμός και τουρισμός είναι οι δύο αιχμές των ελληνο-κινεζικών σχέσεων. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Έτος Ελλάδας – Κίνας, μιλώντας για ενδυνάμωση της φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας.
Ακολούθησαν οι ομιλίες της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, που χαρακτήρισε συμβολική και ουσιαστική την συνάντηση των δύο λαών, αλλά και του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μίλησε για συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών μέσω του Πολιτισμού και του Τουρισμού.
Μηνύματα έστειλαν και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Hu Heping αλλά και ο Γενικός Διευθυντή της Κρατικής Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας, Li Qun. Ακολούθησε η ομιλία του Wu Weishan, Διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας, σε βίντεο.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μία διαδικτυακή έκθεση με τους πήλινους στρατιώτες από το μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του διπλού αγάλματος Σωκράτη και Κομφούκιου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του φωνητικού συνόλου chórεs, από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.