Αρχική Δήμοι Αποχέτευση του παραλιακού μετώπου των Δήμου Σαρωνικού και Κρωπίας στο ΚΕΛ Κορωπίου...

Αποχέτευση του παραλιακού μετώπου των Δήμου Σαρωνικού και Κρωπίας στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας

Εγκρίθηκε το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο «Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο προβλέπει την αποχέτευση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος και Παλαιά Φώκαια) στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας.

 Βάσει της ωρίμανσης των μελετών, τέσσερις οικισμοί χαρακτηρίζονται ως Α΄ Προτεραιότητας, επτά οικισμοί ως Β΄ Προτεραιότητας και 38 οικισμοί ως Γ΄ Προτεραιότητας. Η Αγία Μαρίνα Κορωπίου και οι Δημοτικές Ενότητες Αναβύσσου, Καλυβίων Θορικού (περιοχή Λαγονησίου), Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας του Δήμου Σαρωνικού εντάσσονται στους οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας λόγω της ωριμότητας των απαιτούμενων έργων υποδομής. Οι μελέτες και η ωρίμανση των έργων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός μελέτης και έργου είναι 206.000.000, 00 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και θα εκτελεστεί από την ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος για τον Δήμο Σαρωνικού, ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που γίνεται πλέον πραγματικότητα και αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των παραπάνω περιοχών και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.