Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χωροθέτηση της μαρίνας «Elounda Hills» για 202 σκάφη και superyachts στην Ελούντα...

Χωροθέτηση της μαρίνας «Elounda Hills» για 202 σκάφη και superyachts στην Ελούντα της Κρήτης από τους Υπουργούς Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Χωροθέτηση της μαρίνας «Elounda Hills» για 202 σκάφη και superyachts στην Ελούντα της Κρήτης από τους Υπουργούς Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Mε κοινή απόφαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε η χωροθέτηση της μαρίνας «Elounda Hills», χωρητικότητας 202 σκαφών και superyachts, στην περιοχή Πλευρά Ελούντας, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού εκτιμάται ότι «η δημιουργία μιας τόσο μεγάλης και σύγχρονης μαρίνας σκαφών όπως η ‘Elounda Hills’, εναρμονισμένης απολύτως με το φυσικό περιβάλλον αλλά και με τις προδιαγραφές της βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έργο πνοής. Θα αναβαθμίσει τουριστικά την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα το νησί της Κρήτης, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους τουρίστες υψηλού εισοδήματος».

Η μαρίνα «Elounda Hills» θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 202 σκαφών. Περιλαμβάνει χερσαία ζώνη επιφάνειας 28.540 τετραγωνικών μέτρων, η οποία διαμορφώνεται κατά μήκος του θαλασσίου μετώπου και καταλαμβάνει μια παράκτια έκταση από την οριογραμμή της παραλίας έως τη σημερινή ακτογραμμή (αιγιαλό). Η νέα μαρίνα θα διαμορφωθεί σε θαλάσσιο χώρο επιφάνειας 14.776 τ.μ., ο οποίος επιχώνεται.

Σύμφωνα με το σχέδιο κατασκευής, στο βορειοανατολικό τμήμα της μαρίνας «Elounda Hills» θα δημιουργηθεί λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης και εξυπηρέτησης superyachts, με κατάλληλα διατεταγμένα, μόνιμα αγκυροβόλια, καθώς και μέτωπο προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η από/επιβίβαση από τα tender των σκαφών. Επιπλέον, στο σχεδιασμό της μαρίνας «Elounda Hills» έχει προβλεφθεί η διαμόρφωση μεγάλου τμήματος της παραλίας για περίπατο και αναψυχή.

Στη χερσαία ζώνη της καινούργιας μαρίνας ορίζονται 3 οικοδομικά τετράγωνα. Συγκεκριμένα, το πρώτο οικοδομικό τετράγωνο καταλαμβάνει το ΒΑ τμήμα της χερσαίας ζώνης, όπου διαμορφώνεται ο πυρήνας της μαρίνας, δηλαδή το διοικητικό και λειτουργικό της κέντρο. Στο σημείο αυτό προβλέπεται η ανέγερση μιας σειράς οικοδομημάτων, όπως τα εξής: Κτίριο διοίκησης, λιμεναρχείο, τελωνείο, ιατρείο, πύργος ελέγχου, φυλάκιο εισόδου, καταστήματα, χώροι υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ξενοδοχείο – ξενώνας, υδροθεραπευτήριο (spa), χώρος παροχής ιατρικής φροντίδας, ναΐσκος, χώρος προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι, χώροι στάθμευσης, σταθμοί καυσίμων και παραλαβής καταλοίπων από τα σκάφη και Η/Μ εγκαταστάσεις. Επίσης, στην ίδια χερσαία ζώνη περιλαμβάνεται η κύρια οδός πρόσβασης στη μαρίνα, καθώς και εκτάσεις φυσικού αναγλύφου.

Το δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο εκτείνεται στο μεσαίο τμήμα της μαρίνας «Elounda Hills». Εκεί έχει προβλεφθεί η διαμόρφωση μίας εστίας με κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη, των επισκεπτών της μαρίνας και του κοινού. Περιλαμβάνονται: φυλάκιο εισόδου, καταστήματα, χώροι υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρος προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, χώροι στάθμευσης και Η/Μ εγκαταστάσεις.

Το τρίτο οικοδομικό τετράγωνο καταλαμβάνει το ΝΔ τμήμα της μαρίνας, όπου διαμορφώνεται μία δεύτερη εστία με κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη, των επισκεπτών της μαρίνας και του κοινού. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει φυλάκιο εισόδου, καταστήματα, χώροι υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώροι προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, χώροι στάθμευσης και Η/Μ εγκαταστάσεις.

Συνεπώς, το έργο «Elounda Hills» είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μαρίνα. Με ένα σύμπλεγμα κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, αποτελεί έναν ολοκληρωμένο θύλακα υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να υποστηρίζει πολλαπλές και διαφορετικές δυνατότητες παροχής υπηρεσιών, καθώς και εμπειριών για κάθε επισκέπτη, κατά τον πλέον σύγχρονο, καλαίσθητο και περιβαλλοντικώς ορθό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.