Αρχική Δήμοι Το αδιέξοδο που προκύπτει από το καθεστώς διαχείρισης των παραλιών τονίζει με...

Το αδιέξοδο που προκύπτει από το καθεστώς διαχείρισης των παραλιών τονίζει με επιστολή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού

Celestyal Cruises

O Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αναλαμβάνει ευρεία πρωτοβουλία για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών του Δήμου, απευθυνόμενος προς όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους θεσμικούς φορείς.

«Ήρθε η ώρα της ευθύνης για τη διαχείριση των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού» τονίζει.

«Είναι κατάρα να έχεις παραλίες στη χώρα μας – Σε καραντίνα από την Πολιτεία βρίσκεται ο Δήμος Σαρωνικού» συμπληρώνει.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Τουρισμού Θεοχάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Γιώργο Μαρκόπουλο τονίζει για άλλη μια φορά το αδιέξοδο που προκύπτει από το καθεστώς διαχείρισης των παραλιών.

Στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι ο Δήμος Σαρωνικού καλείται να ανταποκριθεί στο ”βάρος” της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας τους, στην ευθύνη να τις διατηρεί καθαρές, ενώ έχει αποστερηθεί από την πολιτεία όλους τους απαραίτητους πόρους και τα νόμιμα δικαιώματα.

Ειδικότερα:

      – Οι παραλίες που ανήκουν στην κυριότητα της ΕΤΑΔ Α.Ε, η οποία σε αντίθεση με όλους τους γειτονικούς Δήμους στους οποίους απέδωσε τις παραλίες προς διαχείριση, στην περίπτωση του Δήμου Σαρωνικού διά του τέως Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Γεώργιου Τερζάκη τις δημοπράτησε χωρίς να αποδώσει στον Δήμο ούτε ένα ευρώ ως αντισταθμιστικό όφελος, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει επιβαρυνθεί το κόστος της αποκομιδής και της μεταφοράς των απορριμμάτων, καθώς και το τέλος εναπόθεσης αυτών στον ΧΑΔΑ Λιοσίων.

      – Οι παραλίες που ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής είτε τις έχει μισθώσει η ίδια, χωρίς να έχει αποδώσει ένα ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού, είτε έχει επιβάλλει τεράστια πρόστιμα (που υπερβαίνουν το 1.100.000 ευρώ) στις υπόλοιπες μισθώσεις που έχει κάνει ο Δήμος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παραλίας Μαύρου Λιθαριού για την οποία έχουν επιβάλλει πρόστιμο 700.000 ευρώ (το πρόστιμο έχει επιβληθεί απευθείας στους ιδιοκτήτες των καντινών και εκείνοι με τη σειρά τους έχουν κάνει αγωγή κατά του δήμου).

Οι συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης είναι επαχθέστατες για τον Δήμο, αφού το κόστος που αναλαμβάνει για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών – λουόμενων είναι δυσβάσταχτο και μάλιστα χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος.

Ο Πέτρος Φιλίππου ζητά από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος και να συμφωνήσουν σε ένα καθεστώς διαχείρισης που θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των παραλιών, αφετέρου την προστασία του Δήμου Σαρωνικού.

Τέλος ο κ. Φιλίππου είναι απολύτως σαφής ως προς τις προθέσεις του Δήμου σε περίπτωση που αυτή η εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση δεν επιλυθεί άμεσα: “Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι υπερασπιζόμενοι τον Δήμο μας, τους δημότες αλλά και σεβόμενοι τους επισκέπτες να επιβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο όσα προβλέπει, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Σαρωνικού σχετικά με την εναπόθεση των απορριμμάτων αστικού τύπου. Αυτή αγαπητοί συνδημότες μας είναι η πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο Δήμος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας αποστερήθηκε από τους πόρους που οι άλλοι δήμοι έχουν προκειμένου οι παραλίες να είναι καθαρές και αναβαθμισμένε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.