Αρχική Δήμοι Πρωτοβουλίες του Δήμου Σαρωνικού για τη στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων...

Πρωτοβουλίες του Δήμου Σαρωνικού για τη στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού

Ο Δήμος Σαρωνικού, μετά την εκδήλωση της κρίσης λόγω του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες αφενός για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου, αφετέρου για τη στήριξη των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου πρότεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη σύσκεψη με τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δ.Σ., μέτρα για την ενίσχυση των επαγγελματιών που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Τα μέτρα αυτά εξειδικεύονται ως εξής:

  1. Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας και φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.
  2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
  3. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)
  4. Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%)
  5. Αναστολή καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων από 1η Μαρτίου 2020.
  6. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς τον Δήμο για τους επαγγελματίες που έχει διακοπεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν πλαίσιο άμεσων μέτρων στήριξης και τόνωσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Ανταποκρίνονται άμεσα και στοχευμένα στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που εμφανίζονται στη χώρα μας.

Επιπλέον για την ενίσχυση των οικογενειών λαμβάνεται το μέτρο της απαλλαγής από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Τα μέτρα στήριξης επαγγελματιών και οικογενειών έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων και θα ψηφιστούν στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αγαπητοί Δημότες,

Ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, οι εργαζόμενοι αποφασισμένοι και ενωμένοι εργάζονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες σας.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.