Αρχική Αθλητικά Skyllias & Hydna: Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στις 4-5 Ιουλίου 2020

Skyllias & Hydna: Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στις 4-5 Ιουλίου 2020

Ένα σπουδαίο και ιστορικό αθλητικό γεγονός αναγεννάται ενώνοντας το χθες με το σήμερα και τη σύγχρονη Ιστορία, υπενθυμίζοντάς μας αξίες διαχρονικές από την Αρχαία Ελλάδα. Το The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα, βοηθώντας την Ελλάδα στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και ένα παιδικό αγώνα 800μ. που θα διεξαχθούν, την φετινή Ολυμπιακή χρονιά, στις 4-5 Ιουλίου 2020, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η συνέντευξη Τύπου για την ιστορική διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, φιλοξενήθηκε στο NJV Athens Plaza, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κας. Άντζελας Γκερέκου, του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννη Κοντζιά, του αργυρού Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Σπύρου Γιαννιώτη, του ομοσπονδιακού τεχνικού κολύμβησης, Νίκου Γέμελου που έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση του αγώνα και τον σχεδιασμό των διαδρομών και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Active Media Group, κ. Άκη Τσόλη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αξίζουν συγχαρητήρια για τη διοργάνωση αυτή, η οποία διδάσκει στους αθλητές την αξία και τη σπουδαιότητα του ιστορικού κατορθώματος των δύο αυτών κολυμβητών. Συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία μας για την καλλιέργεια της εξωστρέφειας και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού των περιοχών μας. Χάρη στην διοργάνωση αυτή, προωθείται η ιστορία του τόπου, αλλά και δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και η τοπική απασχόληση, μέσω της προσέλκυσης θεατών από όλη τη χώρα. Η φιλοσοφία της διοργάνωσης ταυτίζεται απόλυτα με τον πρωταρχικό μας στόχο, ο οποίος είναι ο αθλητισμός να καταστεί τρόπος ζωής και να επιτευχθεί: η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, η προώθηση ενός υγιεινού μοντέλου διαβίωσης και η προετοιμασία καλύτερων πολιτών μέσω του αθλητισμού. Εργαζόμαστε συστηματικά με σκοπό να προσελκύσουμε πολλές μικρής και μεσαίας κλίμακας διοργανώσεις που μπορούν να καταστήσουν τη χώρα μας πόλο αθλητικού τουρισμού».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου δήλωσε: «Στηρίζουμε τον αθλητικό τουρισμό, και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Καθώς προχωράμε την στρατηγική μας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με περιφερειακή και θεματική εξειδίκευση προωθούμε την τουριστική εξέλιξη όλων των Περιφερειών της χώρας μας. Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε τη διοργάνωση σημαντικών γεγονότων που προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία στις τοπικές περιοχές και στη χώρα συνολικά. Εδώ τα αθλητικά γεγονότα έχουν καθοριστικό ρόλο, εξαιτίας της μεγάλης αλληλεπίδρασης που έχουν χάριν της παρουσίας των συμμετεχόντων καθώς και της απήχησης που δημιουργούν στο ευρύτερο κοινό. Για την Ελλάδα ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί στρατηγική στόχευση στο πλαίσιο της προώθησης της θεματικής εξειδίκευσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το νέο αθλητικό γεγονός “The Authentic Marathon Swim”, ορμώμενο από το ιστορικό γεγονός της κολύμβησης του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, μεταξύ της περιοχής Αφέτες ως το Αρτεμίσιο, αφορά μία διοργάνωση που μπορεί να προσφέρει διεθνή αναγνώριση και αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ως ΕΟΤ στην κατεύθυνση του Υπουργείου Τουρισμού στηρίζουμε και συμβάλλουμε στην προβολή και προώθηση τέτοιων δράσεων και για αυτό έχουμε δώσει την Αιγίδα μας, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο προς τους διοργανωτές για τα καλύτερα αποτελέσματα. Εξάλλου στηρίζοντας δράσεις που προωθούν τις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός, αναδεικνύουμε τις πολλαπλές δυνατότητες που έχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, εμπλουτίζοντας το γνωστό μοτίβο «ήλιος και θάλασσα». Αποδεικνύουμε ότι με συνέργειες και μεθοδικότητα κάνουμε πράξη την πολιτική μας για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη μεταξύ νησιωτικών και ηπειρωτικών προορισμών ώστε κάθε Περιοχή να ωφελείται και να ωφελεί την οικονομία και την κοινωνία. Τέλος θέλω να πω ότι είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας–Αιδηψού και με τους συναρμόδιους φορείς ώστε να έχουμε μία επιτυχή διοργάνωση».

Εκ μέρους της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννης Κοντζιάς δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας πατώντας γερά πάνω στο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας ξεκινά με τον εμβληματικό κολυμβητικό αγώνα Skyllias & Hydna, ως αυθεντικό μαραθώνιο κολύμβησης, μια σειρά δράσεων εξωστρέφειας με στόχο τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος».

Τον χαιρετισμό του απηύθυνε και ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος ανέφερε: «Πρόκειται για μια ιστορική διοργάνωση που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και την δόξα της Αρχαίας Ελλάδας. Είναι τιμή μου που αποτελώ μέρος αυτού του αθλητικού γεγονότος ως ο πρώτος Ολυμπιονίκης μαραθώνιας κολύμβησης της χώρας μας. Εύχομαι με την πρωτοβουλία αυτή να φέρουμε κοντά στην μαραθώνια κολύμβηση νέους πρωταθλητές και σπουδαίους κολυμβητές από όλο τον κόσμο που θα απολαύσουν την αυθεντική αυτή διαδρομή».

Το The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna στοχεύει να ενώσει ανθρώπους και λαούς από κάθε σημείο του πλανήτη, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την ιστορία της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προώθησης του αγώνα, η διοργάνωση θα συνεργαστεί με διεθνείς αναγνωρισμένες πλατφόρμες αγώνων του εξωτερικού, προσελκύοντας ξένους αθλητές. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές και το άνοιγμα των εγγραφών θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της κολύμβησης που έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να ενισχύουν, ο καθένας με τον τρόπο του και από το πόστο του, το ελληνικό αυτό άθλημα, όπως οι Μαριάννα Λυμπερτά, Δημήτρης Μαγγανάς, Δημήτρης Νέγρης, Γιάννης Κωτσιόπουλος, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Ιωάννης Παλάντζας και Νικόλαος Σημαντήρας.

Τον χαιρετισμό του προς την διοργάνωση απέστειλε, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πολιτισμός και Τουρισμός είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, ιδιαίτερα όταν «παντρεύονται» και αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας. Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τον τουρισμό, αποτελούν για το υπουργείο Τουρισμού και την κυβέρνησή μας σημαντικές ενέργειες και έχουν την αμέριστη στήριξή μας. Ένα αντίστοιχο γεγονός είναι και η αθλητική διοργάνωση μαραθώνιας κολύμβησης “The Authentic Marathon Swim, Skyllias and Hydna”. Η διοργάνωση  που πραγματοποιείται με την άδεια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και φέρει με μεγάλη μας χαρά την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, θα επιχειρήσει να κάνει ακριβώς αυτό, διαφημίζοντας τον ιστορικό πλούτο του Αρτεμισίου και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Ελλάδας. Ένα αθλητικό γεγονός, που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα τουριστικό – πολιτιστικό δρώμενο, με προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή, αφού συμβάλλει στην προβολή και στη διεύρυνση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες – καταναλωτές που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο αθλητικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί μια μορφή θεματικού τουρισμού με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας, περιλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες και στο στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη δεκαετία. Η χώρα μας, με το ήπιο κλίμα και τη μοναδική θαλάσσια ακτογραμμή της, προσφέρεται για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων. Στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, με την επισήμανση ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της  προβολής της χώρας μας».

Αντίστοιχα τον χαιρετισμό του απέστειλε και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος ο οποίος τόνισε: «Η ΚΟΕ, ως αρμόδια αθλητική Ομοσπονδία, αγκαλιάζει τη διοργάνωση σας η οποία και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της και θέλω να πιστεύω, όπως κι άλλες, θα σημειώσουν οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Με τον συγκεκριμένο αγώνα, αναδεικνύεται η ίδια η ιστορία της πατρίδας μας, αφού αναβιώνει μετά από 2.500 χρόνια, την αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή του Σκυλλία με την κόρη του Ύδνα, στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ. Εύχομαι καλό αγώνα στους μετέχοντες και καλή σας επιτυχία».

Το Skyllias and Hydna, The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Active Media Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.