Αρχική FedHATTA FedHATTA: Υπευθυνότητα και λογική

FedHATTA: Υπευθυνότητα και λογική

FedHATTA: Απογείωση του κύκλου εργασιών στα τουριστικά γραφεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό

Ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια πρόκληση και μια σοβαρής μορφής ανωτέρα βία, με το πρόβλημα της συνεχούς εξάπλωσης του COVID-19 σε διαρκώς περισσότερες περιοχές και χώρες. Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και, ασφαλώς δεν θα είναι και η τελευταία, το πρώτο απαραίτητο στοιχείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για όλους τους εμπλεκόμενους είναι η ψυχραιμία και η καλή συνεργασία.

Ο τουρισμός, όπως είναι φυσικό, είναι από τους πρώτους κλάδους που πλήττεται σε περιπτώσεις σαν αυτή, με ακυρώσεις οργανωμένων ταξιδιών (πακέτων) είτε υποχρεωτικές είτε εκούσιες.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα ταξίδια δεν έχουν σταματήσει και δεν μπορούν να εμποδιστούν, παρά μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει σχετική ταξιδιωτική Οδηγία από την πλευρά της Πολιτείας για συγκεκριμένο ταξιδιωτικό προορισμό όπου ο κίνδυνος διαφαίνεται ιδιαίτερα μεγάλος.

Τα τουριστικά γραφεία σεβάστηκαν απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να ακυρώσει τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία και έκαναν το καλύτερο δυνατό για την παροχή των ταξιδιωτικών υπηρεσιών τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και για την άμεση οργάνωση και διεξαγωγή του επαναπατρισμού των μαθητών.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού να σέβονται την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και να πράττουν ό,τι τους αντιστοιχεί, προκειμένου αυτή να αντιμετωπίζεται όπως απαιτείται από τις ασυνήθιστες συνθήκες και από τη νομοθεσία.

Τα υπόλοιπα προγραμματισμένα οργανωμένα ταξίδια και εκδρομές εκτελούνται κανονικά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι προσδοκίες των ταξιδιωτών γι’ αυτά ικανοποιούνται στο ακέραιο.
Όσον αφορά τυχόν ακυρώσεις στις οποίες επιθυμούν να προβούν οι ταξιδιώτες με δική τους πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι το σχετικό ταξίδι πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το τουριστικό γραφείο, οι ακυρώσεις αυτές μπορούν να γίνονται αφού καταβληθούν από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ταξιδιώτες τα προβλεπόμενα κάθε φορά ακυρωτικά.

Η ύπαρξη του προβλήματος του COVID-19, από μόνη της, δεν γίνεται να σταματήσει εντελώς την καθημερινότητα και τα ταξίδια, ακόμη και στους προορισμούς όπου δεν υπάρχει (σοβαρό ή μη) ζήτημα, ούτε τα ταξίδια στην Ελλάδα, όπου όλοι μας ζούμε και κινούμαστε και αναπτύσσουμε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής μας.

Η FedHATTA εκφράζει την ικανοποίησή της που γίνεται αντιληπτό ότι ο κλάδος των τουριστικών γραφείων λειτουργεί προς όφελος των καταναλωτών, για τις κατά το δυνατόν περιορισμένες οικονομικές απώλειες.

Οι προσπάθειες του φορέα μας εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς, αντικατοπτρίζοντας τη θέση του τουριστικού γραφείου στην ταξιδιωτική αλυσίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.