Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Geoffrey R. Pyatt: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταστεί...

Geoffrey R. Pyatt: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή»

Παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην 84η ΔΕΘ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικο Εμπορικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα η παρουσίαση του προγράμματος για την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην 84η ΔΕΘ, παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Geoffrey R. Pyatt, του Υφυπουργού για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρη Ζαριφόπουλου και του Πρόεδρου του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικολάου Μπακατσέλου.

Ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε ότι: «Με αφετηρία την 83η ΔΕΘ, και σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και το Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαμε ενεργά στην ποιοτική αναβάθμιση της έκθεσης. Γίνεται σαφές πλέον και με τη φετινή συμμετοχή μας στη ΔΕΘ, ο ρόλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ως του θεσμικού εκείνου φορέα που λειτουργεί με τρόπο ουσιαστικό στην κατεύθυνση ουσιαστικής αναβάθμισης του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και διασύνδεσης του με τις βέλτιστες πρακτικές. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για μια σταθερή και συνεπή παρουσία της Αμερικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Geoffrey R. Pyatt επεσήμανε πως η αμερικάνικη κυβέρνηση επιχειρεί να χτίσει πάνω στη θετική συγκυρία για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ενέργειας: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα project που υποστηρίζει η αμερικάνικη κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αμερικανός πρέσβης και στα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν στον τουρισμό, στις ΑΠΕ, στον αγροδιατροφικό τομέα καθώς και στην διάχυση της καινοτομίας που παράγεται στις ΗΠΑ στις ελληνικές επιχειρήσεις. Στάθηκε επίσης στις δράσεις που αναλαμβάνει και η Πρεσβεία για την ενδυνάμωση των start ups, στις οποίες διαβλέπει σημαντικές δυνατότητες.

Αναφέρθηκε  επίσης στην επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross Τετάρτη και Πέμπτη στην Αθήνα και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακακη.

Ο κ. Geoffrey R. Pyatt εξέφρασε την ικανοποίηση του για την βούληση που δείχνει η νέα κυβέρνηση να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία και να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, διευκολύνοντας το έργο των επενδυτών και δήλωσε πιο αισιόδοξος από ποτέ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι στοίχημα της κυβέρνησης για  την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα και από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και περνάει μέσα και από τις νεοφυείς επιχειρήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτές οι επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν μέσα από δύσκολες συνθήκες, είναι αξιέπαινες αυτό που έχουν καταφέρει και στελεχωμένες με αξιόλογους ανθρώπου. «Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις, θέλουμε να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε να τις αξιοποιήσουμε προκειμένου να φέρουμε κι άλλες επενδύσεις στη χώρας μας. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για τη νέα κυβέρνηση. Αυτό που επίσης θέλουμε ν κάνουμε είναι να μάθουμε από αυτές τις επιχειρήσεις δηλαδή από την τεχνογνωσία την οποία αναπτύσσουν και να την αξιοποιήσουμε και στο ίδιο το κράτος. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους θα περάσει και μέσα από τις τεχνολογικές λύσεις που κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει»

Για να δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην 84η ΔΕΘ πατήστε εδώ: https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2019/09/USATIF-2019-TALKS-EVENTS-PROGRAM.pdf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.