Αρχική Διεθνή Πτώχευση της γερμανικής θυγατρικής της Thomas Cook

Πτώχευση της γερμανικής θυγατρικής της Thomas Cook

Ημέρες μετά την διακοπή των δραστηριοτήτων του ταξιδιωτικού πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου Thomas Cook, η γερμανική θυγατρική της κατέθεσε επίσης αφερεγγυότητα. Οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η γερμανική Thomas Cook GmbH, θυγατρική εταιρία του Thomas Cook του Ηνωμένου Βασιλείου, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στη Γερμανία, ανέφεραν εκπρόσωποί της την Τετάρτη.

Η θυγατρική δήλωσε ότι “αναγκάστηκαν” να πάρουν την απόφαση προκειμένου να απεμπλακούν από τις “οικονομικές εμπλοκές και υποχρεώσεις” μετά την υποβολή πτώχευσης της βρετανικής Thomas Cook νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες παρέμειναν σε διάφορες χώρες όταν η εταιρεία απροσδόκητα σταμάτησε να λειτουργεί τη Δευτέρα.

Αρκετές θυγατρικές σε ολόκληρη την ΕΕ παρουσιάζουν προβλήματα μετά τη διάλυση της μητρικής εταιρείας. Η Πολωνική θυγατρική του Thomas Cook ανακοίνωσε επίσης πτώχευση δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα λειτουργούσε πάνω από 70 πτήσεις την Τετάρτη για να επαναπατρίσει περίπου 16.500 άτομα που είχαν παραμείνει εκτός της χώρας τους λόγω της κατάρρευσης της εταιρείας.

Συνολικά, η Thomas Cook είχε περίπου 600.000 στο εξωτερικό όταν δήλωσε πτώχευση νωρίς τη Δευτέρα. Η Πολιτική Αρχή της Βρετανίας περιέγραψε την προσπάθεια επαναπατρισμού ως το μεγαλύτερο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δάνειο για την Condor αλλά όχι για την Thomas Cook GmbH;

Στην άλλη θυγατρική της Thomas Cook στη Γερμανία, τη Condor, χορηγήθηκε κρατικό δάνειο ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ (418 εκατομμύρια δολάρια) για να κρατηθούν στη ζωή τους. Η διοίκηση της Thomas Cook GmbH ζήτησε επίσης ένα δάνειο.

Ωστόσο, οι συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση “δυστυχώς δεν οδήγησαν σε μια βραχυπρόθεσμη λύση”, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Στέφανι Μπέρκ.

Η Thomas Cook Γερμανίας πέτυχε 2017/18 έσοδα ύψους 3,8 δισ. Ευρώ ($ 4,2 δισ.) Στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, περισσότερο από το 40% των συνολικών εσόδων του ομίλου.

Η γερμανική θυγατρική θέλει να συνεχίσει μόνη της

Η εταιρεία έχει σταματήσει όλες τις εκδρομές της από Δευτέρα. Δεν ήταν άμεσα σαφές ποια θα ήταν η κίνηση για περίπου 140.000 άτομα που ταξιδεύουν επί του παρόντος με τη θυγατρική ή με τα εμπορικά σήματα Neckermann, Öger Tours, Air Marin και Bucher Reisen.

Ο Γερμανός Thomas Cook δήλωσε ότι η επιχείρησή τους ήταν “κερδοφόρα, αλλά πολύ καιρό επιβαρυνθεί από την αδύναμη δραστηριότητα του Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο και από την Brexit”. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα αναδιαρθρωθούν προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν μόνοι τους.

“Η συνολική θετική ανατροφοδότηση από τις συνομιλίες μας τις τελευταίες μέρες μας κάνει να είμαστε βέβαιοι ότι οι παραδοσιακές μάρκες όπως οι Neckermann Reisen, Öger Tours και Bucher Reisen θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν σύντομα στην επιχείρηση”, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.