Αρχική Γαστρονομία To Poseidonion Grand Hotel υποδέχεται τη φετινή εορταστική σεζόν

To Poseidonion Grand Hotel υποδέχεται τη φετινή εορταστική σεζόν

Poseidonion Grand Hotel

10 χρόνια από την αναγέννηση του ιστορικού ξενοδοχείου 

Το εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών, Poseidonion Grand Hotel, άνοιξε τις πόρτες του την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, εγκαινιάζοντας μια εορταστική σεζόν που σηματοδοτεί την επέτειο των 10 ετών από την ολοκληρωτική ανακαίνισή του. 

Από την ίδρυσή του το 1914, το ξενοδοχείο πρόβαλε αντάξιο εκείνων της Belle Époque και γρήγορα αναδείχθηκε σε αγαπημένο προορισμό της υψηλής κοινωνίας και των εύπορων Αθηναίων. Καθώς οι δεκαετίες πέρασαν, το 2009 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αποκτήσει νέα πνοή. Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από ένα πενταετές πλάνο αποκατάστασης, που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατήρηση των μοναδικών αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του ιστορικού κτιρίου που το στεγάζει. Οι εσωτερικοί του χώροι επανασχεδιάστηκαν προσεκτικά ώστε να τιμήσουν το κομψό παρελθόν του, ενώ ένα πλήθος στοιχείων που διασώθηκαν από το κτίριο, αναδείχθηκαν, τονίζοντας μέχρι και σήμερα τη μοναδική αισθητική και την αρχοντική του κληρονομιά. 

Απαράμιλλη εμπειρία φιλοξενίας 

Το Poseidonion Grand Hotel συνεχίζει να γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στη φιλοξενία από τη στιγμή της αναγέννησής του, προσφέροντας ξεχωριστές στιγμές σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ένα κομψοτέχνημα των περασμένων χρόνων και ένας αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν μια σύγχρονη εμπειρία διαμονής. Από τη στιγμή που υποδέχθηκε και πάλι τους καλεσμένους του, 10 χρόνια πριν, αποτελεί σημείο συνάντησης τόσο για τους κατοίκους των Σπετσών, όσο και για τους επισκέπτες του νησιού, παραμένοντας πάντα στο επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής και ενός πλήθους αθλητικών διοργανώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο. 

Μια εορταστική σεζόν 

Η φετινή σεζόν υπόσχεται να προσφέρει ακόμα πλουσιότερες εμπειρίες στους φιλοξενούμενους του εμβληματικού ξενοδοχείου, το οποίο συστήνει νέες συνεργασίες, επιφυλάσσει γαστρονομικές εκπλήξεις και προγραμματίζει μοναδικές δράσεις σε όλο το νησί που θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο του φεστιβάλ Festa di Spezie. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πνεύμα του Ποσειδωνίου, ενώ παλιοί και νέοι φίλοι του θα συνδυάσουν τη διαμονή τους με αξέχαστες στιγμές στο πανέμορφο τοπίο των Σπετσών. 

Βραβευμένη γαστρονομία

Η νέα σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, με δύο βραβεύσεις για τη συνεισφορά του Ποσειδωνίου στην ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία. Το κομψό εστιατόριο On the Verandah, που φέρει την υπογραφή του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, τιμήθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ το “Μποστάνι”, η οργανική φάρμα του ξενοδοχείου, απέσπασε χρυσό βραβείο στα Tourism Awards στην κατηγορία Facilities Innovation της ενότητας Guest Experience.

Ένα καλοκαίρι αφιερωμένο στο fine drinking 

Μια από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το Poseidonion Grand Hotel είναι και η συνεργασία του με το Baba Au Rum,  ένα από τα κορυφαία bars της Αθήνας και ένα από τα 50 καλύτερα bars του κόσμου, για μια συναρπαστική σεζόν αφιερωμένη στο fine drinking. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά cocktails και spirits, από ένα custom made μενού που θα σερβίρεται τόσο στη Library Brasserie, όσο και στο ειδυλλιακό Palms Bar στην περίφημη αυλή του ξενοδοχείου, ενώ η πολυαναμενόμενη συνεργασία θα εγκαινιαστεί το Πάσχα με ένα pop-up bar το τριήμερο 27-29 Απριλίου.

Ξεχωριστά venues για ξεχωριστές περιστάσεις 

Ανανεωμένες προβάλλουν φέτος και οι υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικών ή κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς το Ποσειδώνιο προτείνει καινοτόμα venues που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όπως το Cine Titania ή το ανανεωμένο Mποστάνι. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του εγγυώνται το άρτιο αποτέλεσμα για κάθε περίσταση, από έναν ρομαντικό γάμο στο εκλεπτυσμένο περιβάλλον του ξενοδοχείου, μέχρι ιδιωτικά events σε επιλεγμένες τοποθεσίες σε ολόκληρο το νησί. 

Ευεξία και χαλάρωση 

Οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε έναν ξεχωριστό κόσμο ευεξίας στο exclusive Asian Spa Resort και να απολαύσουν τη γαλήνη της πισίνας, ή να αφεθούν στα έμπειρα χέρια του hair expert Λοϊζου Ιωάννου και της ομάδας του, στο Poseidonia Hairworks. Την ίδια στιγμή οι εραστές της Τέχνης θα ανακαλύψουν μια μοναδική συλλογή 

έργων από την Artion Galleries που εκτίθενται τόσο στο χώρο της γκαλερί, όσο και στους χώρους του ξενοδοχείου. Επιπλέον, μια υπέροχη κολεξιόν ρούχων, κοσμημάτων και αξεσουάρ, ιδανικά για τις μέρες και τις νύχτες του καλοκαιριού στις Σπέτσες, φιλοξενείται στην Mageia Boutique by Ileana Makri.

Ένας αιώνας αυθεντικής φιλοξενίας

Το 2019 θα είναι σίγουρα μια ακόμα γοητευτική σεζόν για τους φίλους του Ποσειδωνίου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πλήθος εορταστικών δράσεων με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από την αναγέννησή του, απολαμβάνοντας τη ζεστασιά ενός ξενοδοχείου που έχει μείνει πιστό στη γνήσια φιλοσοφία της φιλοξενίας για περισσότερα από 100 χρόνια! 

Περισσότερα για το Poseidonion Grand Hotel

Το Poseidonion Grand Hotel είναι το εμβληματικό τοπόσημο των Σπετσών για περισσότερο από έναν αιώνα. Γνωστό ως το “κόσμημα των Σπετσών” το ξενοδοχείο χρονολογείται από το 1914 και χαρακτηρίζεται από το αρχιτεκτονικό του στιλ, επηρεασμένο από εκείνα της Γαλλικής Ριβιέρας. Μετά από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών ανακαίνισης το 2009, το Ποσειδώνιο επαναλειτούργησε ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο αντάξιο με τα πρότυπα του 21ου αιώνα. Οι επισκέπτες φιλοξενούνται σε 44 δωμάτια και 8 σουίτες, όλα κομψά διακοσμημένα με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου. Το Poseidonion Grand Hotel βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής των Σπετσών και κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην πλειονότητα των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Έχει αναπτύξει επίσης μια ξεχωριστή γαστρονομική φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής και οργανικά προϊόντα από το μποστάνι του. Το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας στο spa και το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Μπορεί να φιλοξενήσει επιχειρηματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και γαμήλιες δεξιώσεις σε ένα πλήθος διαφορετικών venues ενώ παρέχει και υπηρεσίες catering. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.