Αρχική Διεθνή Τουρκία, Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών

Τουρκία, Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της DW, μπορεί τα χιόνια να κάνουν τώρα εντονότερη την εμφάνισή τους ωστόσο τα πακέτα των διακοπών για το επόμενο καλοκαίρι έχουν αρχίσει να κλείνονται. Τουρκία, Ελλάδα και Αίγυπτος είναι οι χώρες προτιμώνται.

Οι προοπτικές είναι καλές για τον τουριστικό κλάδο, στη Γερμανία γράφει η DW. Μετά από έναν επιτυχημένο χρόνο από ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσει ένας ακόμα πιο επιτυχημένος. Μπορεί οι θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, στη Γερμανία, τον ερχόμενο χρόνο να έχουν λίγο μειωθεί ωστόσο η κατάσταση στην αγορά εργασίας βρίσκεται στο καλύτερο σημείο που βρισκόταν ποτέ. Στο γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί και η αύξηση των μισθών με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να διαθέτουν με μεγάλη άνεση χρήματα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Την προηγούμενη τουριστική περίοδο 2017/2018 (31.10) οι Γερμανοί ταξίδεψαν τόσο πολύ και ξόδεψαν τόσα πολλά χρήματα όσα ποτέ πριν στο παρελθόν. Ο Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κάνει λόγο για μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τους επαγγελματίες του κλάδου, από τα κλασικά ταξιδιωτικά γραφεία μέχρι τα εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία του διαδικτύου. Η αύξηση του τζίρου υπολογίζεται μάλιστα στο 10% περίπου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής  Ένωσης για την Τουριστική Οικονομία οι προβλέψεις για το 2019 είναι θετικές. Οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι οι πιο σημαντικοί για την τουριστική κίνηση της χρονιάς ωστόσο οι ενδείξεις ήδη από τώρα είναι θετικές σύμφωνα με την TUI Deutschland.

Κερδισμένες οι παραθαλάσσιες περιοχές
Μάλιστα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου υπολογίζεται ότι η αύξηση ήταν 5%. Οι βιαστικοί ή μάλλον αυτοί που προγραμματίζουν μακροπρόθεσμα φρόντισαν η αύξηση αυτή να γίνει ήδη αισθητή.

Οι χώρες που περισσότερο επωφελούνται είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Τυνησία. Η Τουρκία και η Τυνησία εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων πέρασαν μια μακρά, δύσκολη περίοδο ωστόσο φαίνεται και φέτος ότι επανακάμπτουν δυναμικά.

Η Ισπανία βέβαια συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των Γερμανών όσο και εάν φέτος τα πράγματα έμειναν στάσιμα. Εντούτοις η πτώση των τιμών για το καλοκαίρι του 2019 αναμένεται ότι θα δώσει νέα ώθηση στην Ισπανία σύμφωνα με την Alltours.

Η κατάσταση δεν είναι όμως καλή μόνο στη Γερμανία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία συμβούλων IPK International υπολογίζει πως το 2019 η ζήτηση των ταξιδιών στο εξωτερικό θα αυξηθούν κατά 6%.

Στο παρελθόν η τάση ήταν τα ταξίδια στις πόλεις, τώρα όμως φαίνεται να υποχωρεί και να κερδίζουν έδαφος οι παραθαλάσσιες περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.