Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκαινιάστηκε, η έκθεση «Από την Απαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» στο...

Εγκαινιάστηκε, η έκθεση «Από την Απαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Tα εγκαίνια της έκθεσης «Από την Απαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποίησε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός τόνισε ότι Ελλάδα και Κίνα, δύο χώρες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, μοιράζονται ωστόσο το βάθος της ιστορίας, μια βαριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ο σεβασμός και η προστασία αυτής της κληρονομιάς, η ανάδειξή της, η αξιοποίησή της, αλλά και η σύνδεσή της με τη σύγχρονη ζωή και τις ανάγκες της, αποτελούν κοινό στόχο των δύο χωρών, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού.

Ο κ. Στρατής έκανε λόγο για τον πολυεπίπεδο διάλογο που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες, διευρύνοντας διαρκώς το πεδίο των μεταξύ τους ανταλλαγών. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών εντάσσεται και η σπουδαία ελληνική έκθεση αφιερωμένη στο «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» που αυτές τις μέρες ταξιδεύει στο Πεκίνο και θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι ταυτοχρόνως, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα από τα λαμπρότερα μουσεία της χώρας μας, το οποίο συνομιλεί με το πλέον εμβληματικό επίτευγμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, μας προσφέρεται η δυνατότητα να απολαύσουμε μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων του κινεζικού πολιτισμού, τα οποία ταξιδεύουν για πρώτη φορά παγκοσμίως εκτός της Απαγορευμένης Πόλης.

Κλείνοντας, ο κ. Στρατής ανέφερε ότι η έκθεση ανασυνθέτει μια κομβική περίοδο της κινεζικής ιστορίας συνδεδεμένη με έναν από τους σημαντικότερους κινέζους αυτοκράτορες o οποίος ταύτισε την άσκηση της εξουσίας του με την πνευματικότητα και τη διαρκή αναζήτηση του αγαθού, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μια ηθική και επωφελή για το λαό διακυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.