Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Αθήνα το 2022 το 44ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Διαστήματος COSPAR

Στην Αθήνα το 2022 το 44ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Διαστήματος COSPAR

Τη διεξαγωγή του 44ου Παγκόσμιου Επιστημονικού Συνεδρίου Διαστήματος COSPAR, το 2022 στην Αθήνα, καλωσορίζει ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι «η Αθήνα, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε τη διεκδίκηση της κορυφαίας διοργάνωσης, καλωσορίζει ένα ακόμη μεγάλο συνέδριο και συγχαίρει τον καθηγητή Αστροφυσικής, ακαδημαϊκό, δρ. Σταμάτη Κριμιζή, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία, που αποτελεί ευκαιρία για την πρωτεύουσα και έμπρακτη αναγνώριση του κύρους του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού».

«Η Αθήνα με την επιτυχία αυτή βρίσκεται όχι μόνο στο επίκεντρο των παγκόσμιων επιστημονικών εξελίξεων αλλά αποδεικνύει ότι συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στον συνεδριακό τουρισμό» ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι «το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών (ACVB) του δήμου Αθηναίων θα συνεχίσει τη σκληρή και συστηματική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση».

Το διεθνές συνέδριο της COSPAR #COSPAR2022 έχει χαρακτηριστεί άτυπα ως Ολυμπιάδα του Διαστήματος και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική ήπειρο. Στο Συνέδριο της Αθήνας αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 4.000 διεθνώς αναγνωρισμένοι διαστημικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ανά την υφήλιο, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διεθνών διαστημικών οργανισμών, καθώς και οι μεγαλύτερες παγκοσμίως, εταιρίες προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας, οι οποίες θα συμμετάσχουν με εκθεσιακά περίπτερα.

Η υποψηφιότητα της χώρας μας για το 2022 προετοιμάστηκε από το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, που θα λειτουργήσει ως οικοδεσπότης του Συνεδρίου. Η διεκδίκηση υποστηρίχθηκε ενεργά από τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Τουρισμού, τον δήμο Αθηναίων και σχεδόν από το σύνολο των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.