Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Μάσσιμο Ντε Φράνκοβιτς: Θα ερμηνεύσει στην Επίδαυρο τον Οιδίποδα επί Κολωνώ...

Ο Μάσσιμο Ντε Φράνκοβιτς: Θα ερμηνεύσει στην Επίδαυρο τον Οιδίποδα επί Κολωνώ του Σοφοκλή

Με μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, συγκινητικές και συναρπαστικές τραγωδίες του Σοφοκλή τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» έρχεται στην Επίδαυρο την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Αυγούστου ο πολυβραβευμένος Μάσσιμο Ντε Φράνκοβιτς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Σε μια παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κόκκου και με τον θίασο του ιταλικού Ινστιτούτου Αρχαίου Δράματος των Συρακουσών.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Εξ άλλου με αυτό το έργο εγκαινιάζεται η συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών.

Είναι αυτή η παράσταση που τον Μάιο που μας πέρασε, αυτό το τελευταίο έργο του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, γνωστού για τη μεγάλη του καριέρα στο γαλλικό θέατρο παρουσιάστηκε στο 54ο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου των Συρακουσών με τεράστια επιτυχία, αποτελώντας διεθνές γεγονός.

“Η τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή είναι ένας διαλογισμός πάνω στο ανθρώπινο πεπρωμένο και, ταυτόχρονα, ένας ύμνος στην Αθήνα, την αγαπημένη του πόλη.
Κουβαλώντας στους γέρικους ώμους του το βάρος τρομακτικών εγκλημάτων, κυνηγημένος από την πατρίδα του, τη Θήβα, ο Οιδίποδας φτάνει ως πρόσφυγας στον Κολωνό, συνοικία των Αθηνών, τόπο της τελευταίας του κατοικίας”, μας λέει ο Γιάννης Κόκκος.

Ενώ ο Roberto Andò, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Συρακουσών σημειώνει “Είναι μεγάλη τιμή για μας να παρουσιάζουμε το έργο Οιδίπους επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία του καλλιτέχνη και κοσμοπολίτη διανοούμενου Γιάννη Κόκκου. Και μάλιστα στο Θέατρο της Επιδαύρου, ξεκινώντας μια συνεργασία πολύτιμη και σημαδιακή, εδραιωμένη στη γεωγραφία της ψυχής που αναδίδουν τα πέτρινα θέατρα της Σικελίας και της Ελλάδας.
Όπως έχει γράψει και ένας σπουδαίος σύγχρονος συγγραφέας: οι πολιτισμοί που παίρνουν το μέλλον τους στα σοβαρά έχουν σαν βασικό τους μέλημα να διαφυλάσσουν και να κληροδοτούν στους επόμενους την ομορφιά, το κάλλος”.

«Είναι ένα σπουδαίο γεγονός το ότι θα παίξουμε στην Επίδαυρο. Γνωρίζουμε την τεράστια παράδοσή του και είμαι βαθιά συγκινημένος. Είναι μια τραγωδία της ψυχής, άρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επικαιροποίηση. Στο έργο βλέπουμε τον Οιδίποδα στα γηρατειά του, σε μια περίοδο σαφώς διαφορετική από τότε που ήταν νέος, από τότε που έπραξε τις φοβερές πράξεις των οποίων φέρει και το βάρος» λέει ο Ντε Φράνκοβιτς.

Info:

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γιάννης Κόκκος
Μετάφραση στα ιταλικά: Federico Condello
Συνεργαζόμενος σκηνοθέτης: Alfio Scuderi
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Annick Blancard
Βοηθός σκηνοθέτη: Stephan Grögler
Μουσική: Αλέξανδρος Μαρκέας
Κοστούμια: Paola Mariani Φωτισμοί: Giuseppe Di Iorio

Ερμηνεύουν: Massimo De Francovich (Οιδίποδας), Sebastiano Lo Monaco (Θησέας), Roberta Caronia (Αντιγόνη), Stefano Santospago (Κρέοντας), Fabrizio Falco (Πολυνείκης), Eleonora De Luca (Ισμήνη), Danilo Nigrelli (Άγγελος), Sergio Mancinelli (Ξένος), Davide Sbrogiò (Κορυφαίος)

Χορός νέων: Tommaso Garrè, Salvatore Ventura, Emanuele Carlino, Federico Mosca, Danilo Carciolo Χορός στρατιωτών: Alessandro Accardi, Mauro Cappello, Antonino Cicero Santaelena, Alessandro di Feliciantonio, Giacomo Lisoni, Andrea Maiorca, Riccardo Rizzo, William Caruso, Roberto Mulia, Salvatore Pappalardo, Stefano Pavone Χορός γυναικών: Guilia Oliva, Chiara Ciancola, Vittoria Scuderi, Maria Chiara Pellitteri, Miriam Scala, Greta D’ Antonio, Noemi Scaffidi, Silvia Trigona, Guilia Messina, Silvia Messina, Federica Gurrieri, Adele di Bella, Alba Sofia Vella, Guilia Antille, Gabriella Zito Γριές: Lucia Imprescia, Lisi Giusi

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και INDA (Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών)
Με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Οι ελληνικοί υπέρτιτλοι είναι σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη.

Επίδαυρος: Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Αυγούστου

Κρατήσεις/Πληροφορίες: www.greekfestival.gr

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.