Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου...

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου ΑΗΙ

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου ΑΗΙ, Nick Larigakis και Ελληνοαμερικανούς φοιτητές για την ενημέρωσή τους σχετικά με την εθνική τουριστική πολιτική και την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) κ. Nick Larigakis και με δέκα Ελληνοαμερικανούς φοιτητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ, κατά την καθιερωμένη ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψή του ΑΗΙ στην Ελλάδα για τη γνωριμία και εξοικείωσή των φοιτητών με τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

Η Υπουργός ενημέρωσε τους φοιτητές για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εθνικής τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας, που η υλοποίησή της έχει οδηγήσει στην αλματώδη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού από το 2015 μέχρι σήμερα, όπως επίσης και για τις στοχευμένες ενέργειες Υπουργείου στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, και την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό. Τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και είναι ισχυρή κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία και για την ανάπτυξη, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους και στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφέρθηκε στο δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό που υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ, και τους κάλεσε να μοιραστούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους τους το νέο σποτ του ελληνικού τουρισμού με κεντρικό πρόσωπο τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήδη από τις πρώτες ημέρες της προβολής του, έχει μεγάλη απήχηση.

Οι ομογενείς φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προώθηση και προβολή στο εξωτερικό και την αύξηση του τουρισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, για τη δυναμική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας καθώς και για το ρόλο του τουρισμού στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στην ανάπτυξη νέων ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Larigakis έδωσε στην Υπουργό αναμνηστικό με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών εκπαιδευτικών αποστολών του ΑΗΙ στην Ελλάδα. Η κα Κουντουρά από την πλευρά της χάρισε στους φοιτητές βιβλία με τις ομορφιές της χώρας μας και συζήτησε μαζί τους για το πρόγραμμα επισκέψεων σε ελληνικούς προορισμούς, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.