Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αναβαθμισμένη η συμμετοχή της Ελλάδας στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη

Αναβαθμισμένη η συμμετοχή της Ελλάδας στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη

Mobile World Congress
Celestyal Cruises

Αναβαθμισμένη με δύο Εθνικά Περίπτερα και ενισχυμένη με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους νευραλγικούς τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, αλλά του ταχέως αναπτυσσόμενου τα τελευταία χρόνια «Gaming» είναι  για 6η συνεχόμενη χρονιά η ελληνική αποστολή στη μεγαλύτερη έκθεση για τις ψηφιακές τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες στο Mobile World Congress (MWC18), που λαμβάνει χώρα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. 

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, εκπρόσωποι εταιρειών και συλλογικών φορέων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας της Ελλάδας, καθώς και από τα συναφή ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα και τις δομές υποστήριξης της startup επιχειρηματικότητας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία προγραμματισμένες -και μη- συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη ξένων εταιριών, που επισκέφθηκαν τόσο το εθνικό περίπτερο στον κεντρικό χώρο της έκθεσης, όσο και εκείνο που φιλοξενούνται οι νεοφυείς επιχειρήσεις «4 Years From Now» (4YFN).

Τα επίσημα εγκαίνια του κεντρικού εθνικού περιπτέρου στο Hall 8.1 I49 στις εγκαταστάσεις του MWC, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου, του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιου Ράλλη, του εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Δημητρίου Κουρμπάση, του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Αθανασιάδη, του συμβούλου της Υπουργού Τουρισμού σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και πληροφορικής κ. Πάνου Οπλοποιού, της Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη κας Άλιας Παπασωτηρίου, και του Συμβούλου Τύπου κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλου, καθώς και πολλών άλλων σημαντικών εκπροσώπων από διάφορους φορείς και οργανισμούς,  μεταξύ των οποίων:
από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) o κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, Πρόεδρος και η κα Αγγελική Σγώρα, Αντιπρόεδρος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών από την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), o κ. Τάσος Τζήκας (και Πρόεδρος της ΔΕΘ– Helexpo) και o κ. Γιάννης Σύρρος,  Γενικός Διευθυντήςαπό τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ο κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης,  Πρόεδρος και ο κ. Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής

Κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στο MWC18, o κ. Κρέτσος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σημασία της αναβαθμισμένης ελληνικής συμμετοχής στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Παράλληλα, επισήμανε ότι «αποτελεί ένα βήμα αισιοδοξίας το γεγονός ότι μια χώρα μπορεί να απορροφήσει νέες ψηφιακές τεχνολογίες και να τις δίνει πίσω στους πολίτες με την μορφή εφαρμογών και χρήσιμων υπηρεσιών».

Ο κ. Ράλλης τόνισε από την πλευρά του ότι «η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται πλέον από την κρίση και την ανασφάλεια, αλλά από εξωστρέφεια και καινοτομία».  Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, πως η Ελλάδα «έχει πλέον διαμορφώσει μια συνεκτική ψηφιακή εθνική στρατηγική στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής, έχοντας συνεργαστεί με τους θεσμούς, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό». Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε ότι «η περιφέρεια Αττικής  παρουσιάζει φέτος την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ψηφιακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις που τους διευκολύνει ιδιαίτερα στις καθημερινές επικοινωνίες με την περιφέρεια». 

Για τη δυναμική του κλάδου της πληροφορικής, όπως επίσης και για τις συνομιλίες που έχει με του διοργανωτές της έκθεσης προκειμένου να δημιουργηθεί μια αντιστοιχεί έκθεση στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο ο κ. Τζήκας: «Η Ελλάδα έχει πολύ αξιόλογες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε εδώ για να δείξουμε αυτήν τη νέα δύναμη που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, παράλληλα με τον τουρισμό, και να συζητήσουμε με την έκθεση της Βαρκελώνης τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια συνεργασία, όσον αφορά στη δημιουργία μιας διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δυναμική της Ελλάδας στον τομέα της πληροφορικής, λέγοντας ότι «σύντομα θα έχουμε την κοινωνία του ενός megabit, μια πλήρως συνδεδεμένη κοινωνία, η οποία με σεβασμό στον περιβάλλον, αλλάζει τον τρόπο που ζούμε και επιχειρούμε». 

Τέλος, ο κ. Χανιώτης, ανέφερε ότι «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας, έχοντας για έκτη συνεχή χρονιά μια πολύ ισχυρή παρουσία σε ένα από τα μεγαλύτερη διεθνή γεγονότα στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών. Η ελληνική παρουσία φέτος, τόσο στον κεντρικό χώρο της έκθεσης, όσο και σε εκείνο των νεοφυών επιχειρήσεων 4YFN, αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας σε τομείς που αποτελούν πεδίο ευκαιριών και σημαντικών επενδύσεων».

Η ελληνική συμμετοχή  συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και του Corallia και την υποστήριξη της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας  και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Η ελληνική συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤ, ενώ βασικοί χορηγοί του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος για την ελληνική εξωστρέφεια είναι η Eurobank και η Samsung.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες και οργανισμοί στο MWC και στο 4YFN

Apifon: Εταιρεία επικοινωνίας υπολογιστικού νέφους (cloud), η οποία παρέχει λύσεις digital messaging σε επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη. 
Baggagement: Υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης και παραλαβής αποσκευών στην Ελλάδα, που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την Αθήνα χωρίς περιττό βάρος.
Centaur Analytics (Centaur.ag): Πάροχος full-stack λύσεων στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), οι οποίες εξασφαλίζουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες.
Collectives: Εταιρεία που έχει ως αρχές τη λειτουργική καινοτομία και την υγιή συνεργατική επιχειρηματικότητα.
 – Cytech: Εταιρεία που αναπτύσσει λύσεις κινητής τηλεφωνίας που μεταφράζουν τις επιχειρηματικές ανάγκες σε τεχνολογία.
DANAOS: Παρέχει συνεχή παροχή ολοκληρωμένων και εύκολα προσβάσιμων, ασφαλών λύσεων πληροφορικής, που λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις λειτουργικές και τεχνικές διαστάσεις του ναυτιλιακού κλάδου.
Direct Solutions: Υλοποιεί καινοτόμες εφαρμογές ηλεκτρονικών και πληροφορικής για πελάτες B2B και B2C.
FASMETRICS: Προσφέρει προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που προσθέτουν σαφή και μετρήσιμη αξία στα συστήματα και δίκτυα κινητών τηλεπικοινωνιών.
Gemcraft Games: Εταιρεία ανάπτυξης, αφοσιωμένη στη δημιουργία παιχνιδιών ποιότητας, με καινοτόμα μηχανική και πρωτότυπο gameplay.
Happyland Entertainment: Εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που ιδρύθηκε το 2017 από τον Μαρίνο Μπόικο Πεχλιβάνοφ και τη Βασιλική Τσιφτσιάν, με έδρα την Αθήνα.-
InAccel: Βοηθά εταιρείες να αυξήσουν την ταχύτητα των εφαρμογών τους στο υπολογιστικό νέφος (cloud) με βάση καινοτόμους επιταχυντές.
Industry Disruptors Game Changers (IDGC): Mη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την εξωστρέφεια.
INLIFE: Προσφέρει παιχνίδια που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), προκειμένου να επιτυγχάνουμε τους επιθυμητούς στόχους και μια βιώσιμη μεταβολή της συμπεριφοράς των παικτών.
Invent ICT: Αποτελεί μια πρωτοβουλία που ανέπτυξε η EPI.noo του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ) και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers, ενώ ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του έχει γίνει με τη συνδρομή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).
METIS CYBERTECHNOLOGY: Ειδικεύεται στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), της Υπολογιστικής Νέφους και της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσαρμόζοντάς τους στις συγκεκριμένες ανάγκες της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.
Motivian: Προσφέρει προηγμένες λύσεις πληροφορικής στους τομείς του σχεδιασμού και της αυτοματοποίησης διεργασιών για μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού (με έμφαση σε ιδρύματα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών) και δημόσιου τομέα.
Nous4Health: Αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για να προάγει την υγεία και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν δυνατότητα εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του συγκεκριμένου τελικού χρήστη.
Noveltech: Η εταιρεία δραστηριοποιείται, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα όπου έχει υλοποιήσει με επιτυχία σύνθετα έργα σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη mobile sites & applications, ανάπτυξη portals (με την χρήση CMS που έχει αναπτύξει η εταιρεία μας), στις φωνητικές πύλες (IVR), στις WEBGIS Εφαρμογές, στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών SMS (mobile marketing), στα e-Shops και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής.
– CityZenApp.gr (SaaS Platform): Μια νέα προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο ένας δήμος παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες του.-Propulsion Analytics: Δραστηριοποιείται στον τομέα της παρακολούθησης επιδόσεων και της εξοικονόμησης ενέργειας για τον ναυτιλιακό κλάδο.
Protonyx Data Services: Επιχείρηση διάθεσης λογισμικού προστιθέμενης αξίας, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού εικονικοποίησης δικτύων το οποίο μπορεί να βοηθήσει οργανισμούς κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τους δικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς πόρους τους.
Purposeful: Χρησιμοποιεί δεδομένα για να ανακαλύπτει νέες χρήσεις δοκιμασμένων φαρμάκων.
Regate: Δραστηριοποιειται στον χώρο των λύσεων Outdoor Enterprise Mobility, που διατίθενται στο νέφος ή στους χώρους του πελάτη.
SBOING.NET: Αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές και συστήματα κινητής τηλεφωνίας για τη συλλογή, επεξεργασία και εκμετάλλευση δεδομένων τοποθεσίας και κινητικότητας.
SetelHellas: Δραστηριοποιείται στην παροχή κορυφαίων λύσεων ΤΠΕ, ειδικά σχεδιασμένων για καθετοποιημένες ναυτιλιακές και θαλάσσιες επιχειρήσεις.
SoftOne: Παρέχει λύσεις τόσο εντός των χώρων της επιχείρησης, όσο και λύσεις λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS), για αναπτυσσόμενους οργανισμούς μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.
SOFTWeb: Ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας/ιστού και την παροχή ολοκληρωμένων τεχνολογικών υπηρεσιών.
Space Hellas: Value Added Solutions Integrator και Service Provider, στους τομείς των ΤΠΕ και της Ασφάλειας για τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των επιχειρήσεων, του δημοσίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Starttech Ventures: Επιχείρηση με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις αρχικού σταδίου, η οποία εφαρμόζει πρόγραμμα Lean Acceleration και παρέχει σε νεοφυείς επιχειρήσεις όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν κεκτημένη ταχύτητα και να αναπτυχθούν.
Syncbnb: Βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές ενοικιαζόμενων παραθεριστικών κατοικιών καταχωρίζοντας τα ακίνητά τους σε πολλαπλούς διαύλους και στη συνέχεια εξασφαλίζει ότι ποτέ δεν προκύπτει διπλή κράτηση, συγχρονίζοντας όλα τα ημερολόγιά τους.
TELENAVIS: Καλύπτει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της παρακολούθησης για κάθε εταιρεία και για οποιονδήποτε στόλο.
Tourismart: Ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και λύση Διαδικτύου των Πραγμάτων, που βοηθά τους ξενοδόχους να παρέχουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες στα smartphone των πελατών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Traptics: Αποτελεί ένα μικρό στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, με έδρα την Αθήνα.
Workathlon: Προσφέρει λύσεις νέου κύματος προσανατολισμένες στη διαχείριση της πρόσληψης και σωστής κατανομής προσωπικού για ξενοδοχεία και resort.
Spatiall: Πλατφόρμα κράτησης εισιτηρίων θεαμάτων επόμενης γενιάς με τεχνολογίες 3D & VR.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.