Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το έργο συντήρησης της Εθνικής Οδού...

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το έργο συντήρησης της Εθνικής Οδού Ρόδου, Λίνδου, Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεπής στην υλοποίηση του πλάνου  παρεμβάσεων κλίμακας, που θα βελτιώσουν και θα καταστήσουν ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου, προκηρύσσει εντός των προσεχών ημερών το έργο της Συντήρησης της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου και Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. μετά και την ολοκλήρωση των μελετών από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφαλείας καθώς και εργασίες συντήρησης επί της Εθνικής Οδού  Ρόδου – Λίνδου συνολικού μήκους 44,0 χλμ καθώς και της Εθνικής Οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρομίου συνολικού μήκους 11,0 χλμ.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις και κυρίως αυτές που αφορούν στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας (σήμανση – ασφάλιση – επικλίσεις),  επικεντρώνονται κατά προτεραιότητα στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου που τυγχάνει του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού φόρτου και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον κόμβο προς την οδό Ηλία Βενέζη  έως τον κόμβο προς Κολύμπια.

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στην ενίσχυση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, στην επισκευή της ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας, στη βελτίωση της επίκλισης  του οδοστρώματος των επικίνδυνων στρόφων, στη βελτίωση της ασφάλειας της κεντρικής νησίδας, στην επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων στηθαίων ασφάλειας, στη αντικατάσταση (λόγω της εφαρμογής νέων τεχνικών προδιαγραφών) και στην συμπληρωματική τοποθέτηση συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων στην κεντρική νησίδα, και στην επέκταση ή  κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι  στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου και την μείωση του δείκτη τροχαίων ατυχημάτων, περιλαμβάνονται εκτεταμένες παρεμβάσεις που αφορούν στην εγκατάσταση του πλέον σύγχρονου φωτισμού στο οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου. Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα,  εντός του προσεχούς διαστήματος δρομολογούνται οι διαδικασίες για την υλοποίηση δύο παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη παρέμβαση, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην τοποθέτηση στύλων ηλεκτροφωτισμού  στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου σήμερα δεν υπάρχουν και συγκεκριμένα, από τα Κολύμπια ως τη Λίνδο, από τη Ρόδο ως τα Καλαβάρδα, στην Ρόδου – Καλλιθέας και στον δρόμο Τσαΐρι – Αεροδρόμιο.

Η δεύτερη παρέμβαση, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην τοποθέτηση φωτεινών σωμάτων, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές οδικού φωτισμού, με στόχο τον ομοιόμορφο φωτισμό σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, ταυτόχρονα με την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης του οδικού δικτύου, στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας που έχει υποδείξει η Τροχαία Ρόδου, αλλά και σε επιπλέον σημεία, με στόχο το οδικό δίκτυο να καταστεί ασφαλέστερο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.