Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γενικό προξενείο της Ελλάδας στο ιρακινό Κουρδιστάν

Γενικό προξενείο της Ελλάδας στο ιρακινό Κουρδιστάν

Στο Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν ιδρύθηκε την περασμένη Παρασκευή, Ελληνικό Γενικό προξενείο, κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
 
KotziasΓραφείο εμπορικών υποθέσεων, το οποίο υπάγεται στην πρεσβεία της χώρας μας στη Βαγδάτη, με αποστολή την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας με το Ιρακινό Κουρδιστάν, λειτουργεί ήδη στο Ερμπίλ, που αποτελεί έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν.

Με την ενέργειά της αυτή, η Ελληνική Πολιτεία αναβαθμίζει, με τρόπο πολύ ουσιαστικό, τη διπλωματική της παρουσία της στο Ιράκ και ειδικότερα στη συγκεκριμένη αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν, με την οποία μας συνδέουν φιλικές σχέσεις και αμοιβαία βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας μας, σε μία περίοδο που ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επεκτείνει τη δράση που ήδη αναπτύσσει εκεί.
 
Η Ελλάδα στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί, επιδιώκει να οικοδομήσει γέφυρες συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και τον περασμένο Οκτώβριο εκπρόσωποι του Ιρακινού Κουρδιστάν προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στην επιτυχημένη Διεθνή Διάσκεψη της Αθήνας για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή. 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.