Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Τιμώμενη Χώρα»

Παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Τιμώμενη Χώρα»

Τιμώμενη_Χωρα_ΕΣΕΕΠραγματοποιήθηκε, τη Τετάρτη 13 Απριλίου Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΕΣΕΕ με θέμα την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Τιμώμενη Χώρα». Με ομιλητές τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου AEGEAN AIRLINES κ. Σταυρούλα Σαλούτση και με τη συμμετοχή της Συμβούλου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, κ. Μαρία Καλλίτση .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2014 διαμορφούμενες στα περίπου 14.195 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση κατά 14,7% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28 ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ – 28 μειώθηκαν κατά 9,7%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, μείωση κατά 63,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44,4%.

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θέλοντας να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα την τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες στην χώρα μας, θα προσφέρει κάθε χρόνο σε «4 τιμώμενες χώρες» το προνόμιο 20% έκπτωσης σε συνεργαζόμενα καταστήματα. Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες θα είναι: το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής θα διανέμεται σχετικό φυλλάδιο στις πτήσεις της AEGEAN AIRLINES, ώστε να ενημερώνονται για τα προνόμια που μπορούν να απολαμβάνουν οι ξένοι καταναλωτές που προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες και επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε ότι με το σύστημα D.C.C. (Dynamic Currency Conversion) θα δίνεται η δυνατότητα στους ξένους καταναλωτές κατά τις συναλλαγές τους με κάρτα, να πληρώνουν στο νόμισμά τους στα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Τιμωμένη Χώρα», κάτι που θα έχει άμεση θετική επίπτωση στους εμπόρους καθώς η προμήθεια των τραπεζών δεν θα χρεώνεται στην επιχείρηση αλλά στον εκδότη της κάρτας. Τέλος, ο κ. Κορκίδης επανέφερε το μείζον ζήτημα και σημαντικό εμπόδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η καθυστέρηση της θεσμοθέτησης του ακατάσχετου λογαριασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.