Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά FED HATTA: Δώδεκα «Τα τουριστικά γραφεία παίρνουν τον τουρισμό στα χέρια τους»

FED HATTA: Δώδεκα «Τα τουριστικά γραφεία παίρνουν τον τουρισμό στα χέρια τους»

Παρουσιαση Δωδεκα_29_3_16_6
Η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα. Ελ. Κουντουρά χαιρετά το Δώδεκα

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας Δώδεκα πραγματοποιήθηκε εχθές (Τρίτη 29 Μαρτίου) από την Ομοσπονδία FEDHATTΑ. Το πρόγραμμα «Δώδεκα» έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής από την πολιτική ηγεσία του τουρισμού, τους υπεύθυνους τουρισμού όλων των κομμάτων, τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και βέβαια από τα τουριστικά γραφεία.
 

3
O κ. Λ. Τσιλίδης με τον κ. Γ. Παναγιωτίδη της Superfast Ferries

 Ο Πρόεδρος της FEDHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους ζήτησε τη συστράτευση όλων των δυνάμεων, δηλώνοντας ότι  «στον τουρισμό δεν χωράει αντιπαράθεση, υπάρχει μόνο μια λέξη, η σύνθεση» και ανακοίνωσε ότι «το Δώδεκα θα αποτελέσει αφορμή για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω διεθνών roadshows που θα οργανώσει η Ομοσπονδία, με στόχο και την προβολή και ανάδειξη λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών».
 

9
Ο Γενικός Γραμματέας FEDHATTA, κ. Σ. Σκρέτας, με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα. Ελ. Κουντουρά

Η Αν.Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και εργαλείο για τον ελληνικό τουρισμό, εκφράζοντας την ικανοποίηση της. Στην ομιλία της αναφέρθηκε  στην εξαιρετική συνεργασία με την Ομοσπονδία για το σύνολο των θεμάτων του τουρισμού, στις προσπάθειες του Υπουργείου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στη νέα στρατηγική του Υπουργείου, βασισμένη στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη.
 
Η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κα. Φωτεινή Αραμπατζή επεσήμανε την αρτιότητα και πληρότητα του Δώδεκα, θεωρώντας ότι θα συμβάλλει ενεργά στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Δήλωσε την πρόθεση να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με την FEDHATTA για την επίλυση των κλαδικών θεμάτων των τουριστικών γραφείων, δηλώνοντας ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και επιβάλλει πολιτικό σεβασμό.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, χαιρέτησε την πρωτοβουλία Δώδεκα, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία δουλεμένη με μεράκι, αγάπη και επαγγελματισμό. Επιπλέον, εξέφρασε την πάγια θέση του ότι η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού θα επιτευχτεί από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θεωρώντας αναγκαία την ολοκλήρωση του Τουριστικού Επιμελητηρίου, το οποίο θα ενώσει όλο τον τουριστικό κόσμο.
 
19Ο Πρόεδρος της ΑΒΤΑ (UK’s Travel Association), Mr. Noel Josephides, ως βασικός ομιλητής ανέλυσε το σπουδαίο ρόλο των τουριστικών γραφείων στην παγκόσμια τουριστική αγορά καθώς και στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Όσον αφορά το Δώδεκα, δήλωσε ότι ανυπομονεί να συμβάλλει στην υλοποίηση της εξαιρετικής πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας.

Η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα. Ελ. Κουντουρά και ο Πρόεδρος της FEDHATTA , κ. Λ. Τσιλίδης, παραδίδουν βραβείο στον Πρόεδρο της ΑΒΤΑ, Mr. Noel Josephides

Στα πλαίσια της παρουσίασης του Δώδεκα η Ομοσπονδία τίμησε τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση της Περιφέρειας μέσω της τουριστικής καμπάνιας «Aegean Islands. Like No Other», καθώς και τον κ. Δημήτρη Πειθή, τον «λόγιο του Τουρισμού», Συνιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου Ταξιδιωτικών Γραφείων Argo.
Τιμητικό βραβείο δόθηκε και στον Πρόεδρο της ΑΒΤΑ κ. Noel Josephides για τις συνεχείς, έμπρακτες προσπάθειες στήριξης του ελληνικού τουρισμού.
 
Σημειώνεται ότι στη συνέχεια ακολούθησε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.