Αρχική Αεροπορικά Νέα Περικοπές θέσεων εργασίας το 2016 λιγότερες από το αρχικό σχέδιο ανακοίνωσε η...

Περικοπές θέσεων εργασίας το 2016 λιγότερες από το αρχικό σχέδιο ανακοίνωσε η Air France

Περικοπές θέσεων εργασίας το 2016 λιγότερες από το αρχικό σχέδιο ανακοίνωσε η Air FranceΗ Air France θα περικόψει θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν σε λιγότερο από το ένα τρίτο των 2.900 απολύσεων που προέβλεπε ένα σχέδιο για το 2016-2017 το οποίο προκάλεσε συμπλοκές με ορισμένα μέλη του προσωπικού αυτό τον μήνα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μητρικής εταιρίας Air France-KLM.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας το 2016 θα είναι εθελοντικές και η απώλεια περισσότερων θέσεων εργασίας το 2017 μπορεί να αποφευχθεί, αν οι συνομιλίες με τα συνδικάτα καταλήξουν σε μια συμφωνία για εναλλακτικά μέτρα εξοικονομήσεων έως τις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ.

«Το “Σχέδιο Β” εκτείνεται σε δύο χρόνια, το 2016 και το 2017. Για το 2016 εφαρμόζεται», δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL και στο ειδησεογραφικό κανάλι LCI.

«Αν οι συνομιλίες επιτύχουν μέχρι τις αρχές του 2016, μπορούμε να αποφύγουμε την εφαρμογή του Σχεδίου Β’ για το 2017, το οποίο σημαίνει επαναφορά στο “Σχέδιο Α”, το σχέδιο “Εκτέλεση”», είπε, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας του την Πέμπτη.

Η αεροπορική εταιρία είχε παρουσιάσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ένα “Σχέδιο Β” που προέβλεπε απολύσεις και περικοπές δρομολογίων, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει τη συμφωνία των πιλότων σε μέτρα παραγωγικότητας που θα περιελάμβαναν περισσότερες ώρες εργασίας με τον ίδιο μισθό.

Η ανακοίνωση του πακέτου περικοπών θέσεων εργασίας είχε οδηγήσει σε συμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα να σκιστούν τα ρούχα ανώτερων στελεχών της εταιρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.