Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Aegean υπέβαλε αίτηση για απόκτηση άδειας αερομεταφορέα στη Κύπρο

Η Aegean υπέβαλε αίτηση για απόκτηση άδειας αερομεταφορέα στη Κύπρο

AegeanA320Η Aegean, η οποία είναι και ένας από τους μνηστήρες για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, κατέθεσε αίτηση, στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, για την απόκτηση άδειας αερομεταφορέα με βάση την Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sigmalive, ενώ η απάντηση εκτιμάται ότι θα είναι θετική. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η Αegean θα πρέπει να μεταφέρει για ένα διάστημα ένα τουλάχιστον αεροσκάφος της μόνιμα στην Κύπρο, το οποίο θα υπαχθεί στη νέα εταιρεία. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των απαιτήσεων για έκδοση Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κατέχει δύο διαφορετικές άδειες στην ίδια χώρα και, ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι κατά πόσο η αίτηση αυτή επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον της Aegean για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των απαιτήσεων για έκδοση Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κατέχει δύο διαφορετικές άδειες στην ίδια χώρα και, ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι κατά πόσο η αίτηση αυτή επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον της Aegean για τις Κυπριακές Αερογραμμές, όπως επισημαίνει το Sigma live.

Αίτημα για άδεια αερομεταφορέα έχει υποβάλει και η Ryanair που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των κυπριακών αερογραμμών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.