Αρχική Αεροπορικά Νέα H Alitalia και η Etihad Airways έλαβαν έγκριση συγχώνευσης από την Ευρωπαϊκή...

H Alitalia και η Etihad Airways έλαβαν έγκριση συγχώνευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

alitalia & etihad airwaysΗ Alitalia και η Etihad Airways επιβεβαίωσαν ότι έχουν λάβει έγκριση συγχώνευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει του κανονισμού, αριθμού 139/2004, του Συμβουλίου της ΕΕ. Ως εκ τούτου, μπορεί να προχωρήσουν πλέον με την προτεινόμενη στρατηγική συνεργασία η οποία ανακοινώθηκε τον Αύγουστο.

Μετά την ολοκλήρωση της επανεξέτασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με προηγούμενες περιπτώσεις, οι αεροπορικές εταιρείες δεσμεύτηκαν για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων αεροπορικών εταιρειών για τη διαδρομή Ρώμη – Βελιγράδι.

Τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με στόχο την ολοκλήρωση της συνεργασίας, πριν το τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, κ. James Hogan, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε με αυτή τη διαδικασία και προσβλέπουμε σε μια θετική έκβαση της συνεργασίας μας με την Alitalia».

«Η επένδυση ιδίων κεφαλαίων στην Alitalia θα είναι επωφελής όχι μόνο για τις δύο αεροπορικές εταιρείες, αλλά, θα δώσει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερες ευκαιρίες για ταξίδια στους επιβάτες αναψυχής και επαγγελματίες εντός και εκτός της Ιταλίας».

Ο κ. Gabriele del Torchio, Διευθύνων Σύμβουλος της Alitalia, δήλωσε: «Αυτή είναι μια εξαιρετική εξέλιξη για την Alitalia. Η επένδυση αυτή θα μπορεί να παρέχει οικονομική σταθερότητα και μια βάση για την εντυπωσιακή

μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας και για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας, στην οποία η Alitalia αποτελεί έναν ισχυρό παίκτη».

«Η σημερινή απόφαση της ΕΕ εγκρίνει τη μεγαλύτερη από ποτέ ξένη επένδυση στην Alitalia και δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη για το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.