Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Σας καλούμε να υποστηρίξετε την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Σας καλούμε να υποστηρίξετε την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών

MED SOSΤο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει φέτος για 19η συνεχή χρονιά την εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, η οποία θα διαρκέσει από την 1η Μαΐου έως την 30η Ιουνίου και φέτος επικεντρώνει στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές.
H εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).
Η συστηματική καταγραφή των απορριμμάτων αποτελεί ειδοποιό διαφορά της εκστρατείας, επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, και έχει οδηγήσει, όχι μόνο στην αποτύπωση του ρυπαντικού φορτίου σε σημαντικό αριθμό ελληνικών ακτών αλλά και στην εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων σχετικά με τις πηγές προέλευσής τους, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του, επεμβαίνοντας προληπτικά.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή φορέων και πολιτών αποτελεί καθοριστική παράμετρο τόσο για τη δική τους ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο και για την εξαγωγή χρήσιμων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στη βιώσιμη διαχείριση του παράκτιου και θαλάσσιου κεφαλαίου.
Στο πλαίσιο του κοινού μας οράματος στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, σας καλούμε να υποστηρίξετε την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών με:
Τη διοργάνωση εθελοντικού καθαρισμού από τον φορέα σας
Τη διάχυση της εκστρατείας και του καλέσματος στα μέλη σας με σκοπό τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών στις περιοχές λειτουργίας τους
Την προβολή της εκστρατείας από τα μέσα επικοινωνίας σας (π.χ. ανάρτηση τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος στην ιστοσελίδα σας, στις οθόνες προβολής μηνυμάτων της επιχείρησης σας)
Την προώθηση του καλέσματος και των κοινωνικών μηνυμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.