Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την Αυστραλία αναμένεται να επισκεφθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη

Την Αυστραλία αναμένεται να επισκεφθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη

olga kefalogianniΤην Αυστραλία αναμένεται να επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγα Κεφαλογιάννη, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα, θα υπογράψει και την πολύ-αναμενόμενη συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για χορήγηση τουριστικής βίζας σε νέους 18 έως 30 ετών με δικαίωμα εργασίας για έναν χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, η κ. Κεφαλογιάνη θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη στις 12 και 13 Μαίου, την Καμπέρα στις 14 και το Σίδνεϊ στις 15 και 16 του ίδιου μήνα.

Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επαφές με τουριστικούς παράγοντες, συνεντεύξεις στα αυστραλιανά μέσα αλλά και με φορείς της ομογένειας όπως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (HACCI) κ.α. Επίσης θα παραστεί στην τελετή έναρξης της συνεργασίας του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης με το Μουσείο Μπενάκη που θα γίνει στις 13 Μαΐου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πέρσι η Ελλάδα δέχθηκε 142.642 τουρίστες από την Ωκεανία από τους οποίους οι 129.112 προερχόταν από την Αυστραλία. Δηλαδή η τουριστική κίνηση από Αυστραλία προς Ελλάδα το 2013 παρουσίασε αύξηση 9,6% και σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων φέτος η αύξηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μάλιστα, οι Αυστραλοί αποδεικνύονται και οι πιο γενναιόδωροι, οι οποίοι περνούν στην Ελλάδα περισσότερες ημέρες από κάθε άλλο επισκέπτη δαπανώντας συνολικά 1420 ευρώ, με τους Καναδούς (1207 ευρώ), τους Αμερικάνους (1098 ευρώ) και τους Ρώσους (1005 ευρώ) να ακολουθούν.

Πηγή: greekreporer

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.