Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λήγει η διορία για τη βελτιωμένη προσφορά για το Ελληνικό

Λήγει η διορία για τη βελτιωμένη προσφορά για το Ελληνικό

EllinikpΟρόσημο για την τύχη της δαδικασίας αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θεωρείται η σημερινή ημέρα, καθώς στις 14.30 το μεσημέρι εκπνέει η διορία που έχει δώσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για να καταθέσει την βελτιωμένη οικονομική προσφορά της η κοινοπραξία που συγκροτούν οι Lamda Development, Al Maabar, Fosun Group και ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Την περασμένη Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από τον μοναδικό υποψήφιο να αυξήσει το οικονομικό τίμημα που προσφέρει για την απόκτηση του 100% των μετοχών της «Ελληνικόν Α.Ε.», καθώς η προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή σε σχέση με την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή.

Αν και η προσφορά στο τεχνικό σκέλος της θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητική, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι θα επιμείνει στη βελτίωση του τιμήματος, αλλιώς η διαδικασία κινδυνεύει να διακοπεί.

Η νέα προσφορά της εταιρίας του ομίλου Λάτση και των συνεταίρων της θα αξιολογηθεί με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ HappoldConsulting και των χρηματοοικονομικών συμβούλων του Ταμείου, Citigroup και Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη προτιμητέου επενδυτή.

Την περασμένη Κυριακή κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα περί αποτίμησης του Ελληνικού στα 1,239 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2013, ανέφεραν ότι «το νούμερο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»  διότι αφορούσε εκτίμηση που είχε γίνει με παλαιότερους όρους που δεν ισχύον πλέον, ενώ «έγκυρη αποτίμηση της αξίας μπορεί να γίνει μόνο βάσει των δεδομένων και των όρων που συμπεριλαμβάνονται στην τελική σύμβαση πώλησης της «“Ελληνικόν Α.Ε.”, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014».

Πάντως, σε περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητικό ούτε το βελτιωμένο τίμημα, εκτιμάται ότι η αξιοποίηση των 6.205,67 στρεμμάτων του Ελληνικού και των 3,5 χιλιομέτρων της παραλίας του Αγίου Κοσμά θα καθυστερήσει για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.