Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης για το 2021

Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης για το 2021

Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης για το 2021Θα είναι η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021;
Η Καλαμάτα θέτοντας υποψηφιότητα για την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης της Ελλάδας φιλοδοξεί να γίνει και πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρώπης.

Όπως τότε οι αγωνιστές του 1821 είχαν κάνει έκκληση για την υποστήρηξη από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις της Ελληνικής απελευθέρωσης έτσι και τώρα θα γίνει και τώρα μια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής προσφοράς της Ελλάδας στην  Ευρώπη.

Οι 5 λόγοι που ενισχύουν την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021

1ος λόγος που πρέπει να γίνει η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021
Εχει μακροχρόνια εμπειρία στη διοργάνωση διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως το Διεθνές Φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας που διοργανώνεται από το 1995 στην πόλη. Το κοινό ειναι ήδη ευαισθητοποιημένο στα πολιτιστικά δρώμενα με  άξονα των πολιτιστικών διοργανώσεων και δραστηριοτήτων ΦΑΡΙΣ.

2ος λόγος που πρέπει να γίνει η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021
Η Καλαμάτα έχει τις κατάλληλες υποδομές για εύκολη πρόσβαση απ όλη την Ευρώπη: διεθνές αεροδρόμιο, καινούργιο αυτοκινητόδρομο (περίπου 2 ώρες από την Αθήνα), λιμάνι όπου λιμενίζονται κρουαζιερόπλοια και πλοία της γραμμής (προς Κύθηρα και Κρήτη). Εχει μαρίνα για γιοτ και καταμαράν.

3ος λόγος που πρέπει να γίνει η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021
Εχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Μεγάρου Χορού, του τρίτου σε μέγεθος κλειστού συναυλιακού χώρου στην Ελλάδα, μετά το Μέγαρο μουσικής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον έχει λαογραφικό και αρχαιολογικό μουσείο. Το Ωδείο Καλαμάτας έχει διεθνή φήμη και οι μαθητές του έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία παγκοσμίως καθώς και πολυάριθμα πολιστικά σχήματα όπου συμμετέχουν και οι κάτοικοι της πόλης.

4ος λόγος που πρέπει να γίνει η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021
Εχει τις κατάλληλες ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις για όλες τις οικονομικές απαιτήσεις. Υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, boutique hotels, resorts για οικογενειακές διακοπές. Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ, και τα αγνά τοπικά προϊόντα όπως το φημισμένο ελαιόλαδο, τις ελιές Καλαμών, το παστέλι, τις δίπλες, και τις γουρουνοπούλες (όπως αναφέρεται και στα γραπτά του Ομήρου).

5ος λόγος που πρέπει να γίνει η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021
Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει την παραμονή του στην πόλη της Καλαμάτας με την επίσκεψή του σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (Aρχαία Μεσσήνη), την επίσκεψη στον Ταϋγετο (υψ. 2400 μ.), στους καταρράκτες του Πολυλίμνιου, τα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης, την Πύλο με το παλάτι του Νέστορα. Εχει επίσης πολύ ωραίες παραλίες όπως τη φημισμένη Βοϊδοκοιλιά, τη Στούπα, την Καρδαμύλη, την Φοινικούντα και την τεράστια παραλία μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.

Μέσα από την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 θα αναδειχτεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και θα προβληθεί η χώρα παγκοσμίως.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.