Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη και ομιλία της Γενικής Γραμματέως της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) στον...

Επίσκεψη και ομιλία της Γενικής Γραμματέως της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) στον ΟΛΠ Α.Ε.

Ms Isabelle RyckbostΗμερίδα με τίτλο «1st EcoPorts Workshop on Waste Reception facilities» διοργανώνεται την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 και ώρες 10:30-15:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε.
Στην Ημερίδα που διοργανώνεται από τη Εuropean Sea Ports Organisation (ESPO) σε συνεργασία με τον ΟΛΠ ΑΕ, θα παρευρεθούν η Γενική Γραμματέας της ESPΟ,  κα  Isabelle Ryckbost     και η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Anna Bodo Remijn.
Στην θεματολογία της ημερίδας εντάσσονται η πολιτική στον τομέα  της διαχείρισης των αποβλήτων πλοίων και οι εμπειρίες  των λιμένων μελών του δικτύου  ΕCOPORTS και άλλων φορέων όπως της ΜΕDCRUISE και της EUROSHORE.  

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί απονομή από την ESPO στον ΟΛΠ ΑΕ του επικαιροποιημένου  (αναθεώρηση έτους 2013) πιστοποιητικού περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS. Επισημαίνεται, ότι ο ΟΛΠ ΑΕ εφαρμόζει το πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS από το 2004 το οποίο έχει αναθεωρήσει έως σήμερα 3 φορές ενώ η διαδικασία πιστοποίησης υλοποιείται από τον ανεξάρτητο Διεθνή Φορέα, Lloyd’s Register. Η πιστοποίηση PERS καλύπτει το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (εμπορικό λιμάνι, car-terminal, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα).

Παράλληλα, στις 27 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί  η συνάντηση  της Sustainable Development Committee της ESPO και στις 28 Μαρτίου 2014 το πρωί, η 1η Εσωτερική Συνάντηση των λιμένων δικτύου EcoPorts στο οποίο είναι μέλη εκτός του ΟΛΠ ΑΕ και τα μέλη της ΕΛΙΜΕ: Ο.Λ. Θεσσαλονίκης ΑΕ, Ο.Λ. Βόλου ΑΕ, Ο.Λ. Κέρκυρας ΑΕ, Ο.Λ. Ηγουμενίτσας ΑΕ, Ο.Λ. Καβάλας ΑΕ .
Θα προηγηθεί συνάντηση και δείπνο εργασίας από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο   του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη προς τιμή της Γ.Γ. της ESPO κ. Isabelle Ryckbost με θέμα την ευρωπαϊκή λιμενική πολιτική και τον υπό ψήφιση νέο κανονισμό της Ε.Ε. για την αγορά λιμενικών υπηρεσιών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.