Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΞΕΕ: Στο κλάδο του τουρισμού η οποιαδήποτε αλλαγή στο θεσμικό ή επιχειρηματικό...

ΞΕΕ: Στο κλάδο του τουρισμού η οποιαδήποτε αλλαγή στο θεσμικό ή επιχειρηματικό πλαίσιο ελλοχεύει ανεξέλεγκτους κινδύνους

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΤο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, σχετικά με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Πράγματι, στην έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιεύθηκε υπάρχει και μια σειρά προτάσεων οι οποίες αναφέρονται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος και στον ελληνικό τουρισμό.
Είναι προφανές ότι στην προσπάθεια του ΟΟΣΑ να καταθέσει προτάσεις για το σύνολο της εθνικής οικονομίας, έχουν υπάρξει και αστοχίες, λόγω ελλείψεως γνώσης της ελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια σύνταξης της μελέτης, εμείς, ουδέποτε κληθήκαμε -σε αντίθεση με άλλους φορείς- να συζητήσουμε, να υποστηρίξουμε ή να υποβοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος επί 78 συναπτά έτη υπηρετεί με αφοσίωση τον ελληνικό τουρισμό, την ελληνική οικονομία και την ελληνική ξενοδοχία και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.
Είναι σαφές σε όλους εμάς τους επαγγελματίες του κλάδου ότι τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν τις ρίζες τους στην υπερφορολόγηση, στα κάθε λογής χαράτσια και στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας. Δεν επιλύονται, συνεπώς, με γραφειοκρατικού τύπου μέτρα, όπως αυτά που προτείνει ο ΟΟΣΑ, που μόνο ως στάχτη στα μάτια για τη διαιώνιση του προβλήματος μπορεί να εκληφθούν, αλλά απαιτούν ουσιαστικές τομές και αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στον κλάδο, ζητήματα για τα οποία το Ξ.Ε.Ε. πιέζει και εργάζεται καθημερινά.
Είναι επίσης σαφές, ότι σε έναν κλάδο όπως ο τουρισμός που φέτος έδειξε ότι έχει τη δυναμική να φέρει την ελληνική οικονομία μπροστά και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, η οποιαδήποτε αλλαγή στο θεσμικό ή επιχειρηματικό πλαίσιο ελλοχεύει ανεξέλεγκτους κινδύνους.
Ελπίζουμε οι δυο αυτές επισημάνσεις να είναι εξίσου σαφείς και στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει και τον τελικό λόγο σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.