Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εντυπωσιακή η τουριστική κίνηση για την Ζάκυνθο το 2013

Εντυπωσιακή η τουριστική κίνηση για την Ζάκυνθο το 2013

ΖάκυνθοςΕντυπωσιακή η τουριστική κίνηση για την Ζάκυνθο το 2013, με ποσοστό συνολικής αύξησης 15%, δηλώνει η Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για την σεζόν που μας πέρασε:

H αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, που αποτελεί και την κύρια αγορά του νησιού, κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζει μεγάλη μείωση 42,43%, ενώ το Βέλγιο παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση 88,97% και η Ολλανδία 26,73%.

Από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, η Νορβηγία είχε μεγάλη μείωση 54,43%.

Η Ιταλία και για φέτος παρουσιάζει μεγάλη αύξηση 68,29%.

Οι Ανατολικές χώρες παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση, με τη Ρωσία να πρωτοστατεί με ποσοστό 164,22% και να αποτελεί πλέον τη δεύτερα μεγαλύτερη αγορά για τη Ζάκυνθο.

Σημαντική πρόοδο φαίνεται να παρουσιάζει το άνοιγμα στις βαλκανικές χώρες, με μεγάλη τουριστική κίνηση από τη Βουλγαρία.

Σχετικά με τις τιμές για το 2013, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, χωρίς αυξήσεις από το 2012, δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια είχαν υπογραφεί εν μέσω της κρίσης των εκλογών και της αβεβαιότητας του 2012.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.