Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε οδικά – βελτιωτικά εργα προς το Ελαφονήσι προχωρά η αντιπεριφέρεια Χανίων

Σε οδικά – βελτιωτικά εργα προς το Ελαφονήσι προχωρά η αντιπεριφέρεια Χανίων

ΕλαφονήσιΣτην δημοπράτηση ενός σημαντικού οδικού έργου στα Χανιά που θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις κυκλοφοριακές συνθήκες του δρόμου που οδηγεί προς το Ελαφονήσι, προχωρεί η αντιπεριφέρεια Χανίων.

Βάση της μελέτης, προβλέπονται δύο έργα, της παράκαμψης Τοπολίων και της παράκαμψης Έλους που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός τους μαζί με τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις ανέρχεται στα 23,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως εκτιμά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2014 και με την ολοκλήρωση τους θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο της Κρήτης. Θα δημιουργήσουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα οδηγεί στον πιο πολυπληθή και δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Κρήτης που είναι το Ελαφονήσι με πολλά οφέλη για την τοπική οικονομία».

Την ίδια ώρα, όπως είπε, συνεχίζονται τα έργα αντιστήριξης των πρανών στον δρόμο που σήμερα μέσω Τοπολίων οδηγεί στην περιοχή και στον οποίο από πτώση πέτρας είχε τραυματιστεί την προηγούμενη Κυριακή στο κεφάλι μια 34χρονη.

Ο συγκεκριμένος δρόμος θα είναι κλειστός μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι οδηγοί για να φθάσουν στο Ελαφονήσι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν εναλλακτικά το δρόμο από Κάνδανο και Σφηνάρι.

Ωστόσο, το κλείσιμο του δρόμου μέσω Τοπολίων έχει δημιουργήσει αντιδράσεις επαγγελματιών της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Όπως υποστηρίζουν, το κλείσιμο του δρόμου επιφέρει σημαντική οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις τους.

Σήμερα μάλιστα, κατέθεσαν υπόμνημα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και την εισαγγελία με το οποίο ζητούν να ανοίξει ο δρόμος και τα έργα να ολοκληρωθούν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.