Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίτιμος Δημότης Δυτικής Μάνης, ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος

Επίτιμος Δημότης Δυτικής Μάνης, ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος

Martinos_1Σε μια σεμνή και λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 στην Καστάνια, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Δυτικής Μάνης, ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριος Γιαννημάρας στην ομιλία του, εξήρε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του κ. Μαρτίνου, καθώς και τη μετριοφροσύνη και σεμνότητά του. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μαρτίνος έχει αναπαλαιώσει και αναστηλώσει δεκάδες εκκλησιών στον Ελλαδικό χώρο, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ όσον αφορά την περιοχή της Δυτικής Μάνης, χρηματοδότησε την αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού του Αγίου Πέτρου στην Καστάνια, καθώς και το υπό δημιουργία Λαογραφικό Μουσείο Δυτικής Μάνης, στην Πλάτσα.  
Ο κ. Μαρτίνος με τη σειρά του, αφού έλαβε από το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης μια αναμνηστική πλακέτα, έναν παλιό μύλο άλεσης καφέ (από τη λαογραφική συλλογή της Μάνης) και ένα καλάθι με τοπικά μανιάτικα προϊόντα, ευχαρίστησε θερμά για αυτή την πρωτοβουλία, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – να ξανά- επισκεφθεί την περιοχή της Δυτικής Μάνης που τόση εντύπωση του προκάλεσε την πρώτη φορά που την επισκέφθηκε.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο «ΛΕΥΚΙΠΠΟ» και παράθεση μικρής δεξίωσης με προσφορά μανιάτικων εδεσμάτων από  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανιωτών «Η Κοίμησης Της Θεοτόκου».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν – μεταξύ άλλων: ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκος εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Χρυσοστόμου,  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Έργων – Περιφερειακής Ενημέρωσης κα Ντίνα Νικολάκου, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Παναγιώτης Παστουσέας ΠΝ, ο Επισμηναγός Γεώργιος Κλείδωνας (εκπρόσωπος 120 ΠΕΑ), ο Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης κ. Γεώργιος Μπουλούκος, ο καθηγητής κ. Γρηγόριος Σκαλκέας, ο τ. Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Μαραμπέας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Γιαννακέας, η Προϊσταμένη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Ευαγγελία Μηλίτση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Μάνης κ. Γεώργιος Τσιμικλής, οι Αντιδήμαρχοι κα Παναγιώτα Γιαννακέα – Τσίκνα και κ. Χρήστος Λυμπερέας, Μέλη της Δημοτικής Αρχής, Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.