Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πτωχεύσεις πολωνικών τουριστικών πρακτορείων GTI Travel και R’TUR

Πτωχεύσεις πολωνικών τουριστικών πρακτορείων GTI Travel και R’TUR

imageimageHeader2Οι επίσημες αρχές στη Πολωνία ανακοίνωσαν τις πτωχεύσεις δύο πολωνικών τουριστικών πρακτορείων του GTI Travel και του R’TOUR, αναφέρει ενημερωτική επιστολή της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, η οποία δημοσιεύθηκε στο site του Ξενοδοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Δείτε την πλήρη επιστολή

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ              ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ
& ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ                               ΕΠΕΙΓΟΝ                                                       

Ul. Gornoslaska 35, 00-432 Warsaw

Tel. 0048 22 622 94 66

Fax. 0048 22 622 94 64

http://agora.mfa.gr/pl101                                                            

Ε-mail: ecocom-warsaw@mfa.gr

Βαρσοβία 11 Ιουνίου 2013

Α.Π.: Φ 2700/ ΑΣ 176

 

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εξωτερικών

Β4 Δ/νση

Κοιν. : Ως Πίνακας Αποδεκτών

 

ΘΕΜΑ: Πτωχεύσεις πολωνικών τουριστικών πρακτορείων GTI Travel και R’TUR

Από το Γραφείο του Περιφερειάρχη Μαζοβίας – ‘’Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Kultury, Promocji i Turystyki, ul. Okrzei 35, 03-715 Warszawa’’  (περιφέρεια στην οποία ανήκει η πρωτεύουσα Βαρσοβία), ανακοινώθηκαν οι πτωχεύσεις δύο πολωνικών τουριστικών πρακτορείων του GTI Travel και του R’TOUR. Αναλυτικότερα :

1. Μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του γερμανικού πρακτορείου GTI Travel, ακολούθησε στις 5/6 και η ανακοίνωση πτώχευσης της πολωνικής θυγατρικής της GTI Travel Polska (έδρα Βαρσοβία). Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολωνικής εταιρείας, διερευνάται η δυνατότητα επιστροφής των τουριστών, καθώς η αεροπορική εταιρεία πτήσεων charters Sky Airlines, η οποία ανήκε στον όμιλο Kayi Group (στον ίδιο όμιλο ανήκε και η GTI) επίσης κήρυξε πτώχευση. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Μαζοβίας, περίπου 750 πολωνοί τουρίστες πελάτες της GTI, βρίσκονται στο εξωτερικό (δεν ανακοινώθηκε σε ποιες χώρες), ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η επιστροφή περίπου 500 εξ αυτών. Σημειώνεται επίσης ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας http://www.gtitravel.pl/, δίδονται οδηγίες στην πολωνική γλώσσα για τις διαδικασίες επιστροφής τους.

2. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Μαζοβίας, αρκετοί παραθεριστές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Πολωνία νωρίτερα από τον αρχικό τους προγραμματισμό, συνεπεία της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης (7/6) από το ταξιδιωτικό γραφείο R’TUR (www.rtur.pl) . Η εν λόγω επιχείρηση ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 και διατηρούσε την έδρα της στη Βαρσοβία. Την επιχείρηση επαναπατρισμού των ταξιδιωτών συντονίζουν οι περιφερειακές αρχές, οι οποίες επεσήμαναν την αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλιση των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Μεταξύ των παραθεριστών που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πριν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων διακοπών τους, φέρεται να συγκαταλέγονται και δεκάδες ταξιδιώτες που είχαν επιλέξει τη Ρόδο και την Κρήτη (άλλοι δημοφιλείς προορισμοί ήσαν η Τουρκία και η Βουλγαρία).

Ο Προϊστάμενος      

Παντελής Γιαννούλης

Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

 

Πίνακας Αποδεκτών

1) Υπουργείο Εξωτερικών

– Γραφείο κ. Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ

– Γραφείο κας Αναπλ. Γ.Γ. ΔΟΣ&ΑΣ

– Γραφείο κ. Β΄ Γεν. Δ/ντού

– Β1 & Β8 Δ/νσεις

2) Υπουργείο Τουρισμού

    Γραφείο κ. Γεν. Γραμματέα

3) ΕΟΤ

    Γραφείο κ. Γεν. Γραμματέα

4) Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

5) ΣΕΤΕ

6) HATTΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.