Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στον διάδρομο απογείωσης το έργο Δημιουργίας Δικτύου Υδροπλάνων στη Λεκάνη της Αδριατικής

Στον διάδρομο απογείωσης το έργο Δημιουργίας Δικτύου Υδροπλάνων στη Λεκάνη της Αδριατικής

adri-seaplanes- Travelling NewsΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν, στην Κέρκυρα οι εργασίες της συνάντησης των Εταίρων του προγράμματος με τίτλο «Δημιουργία Δικτύου Υδροπλάνων στη Λεκάνη της Αδριατικής (ΑDRI-SEAPLANES)».

Επικεφαλής εταίρος του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013, είναι η Επαρχία Τέραμο, ενώ οι υπόλοιποι 7 εταίροι προέρχονται από την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Αλβανία. Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, είναι όχι μόνο ο μοναδικός εταίρος από Eλληνικής πλευράς, αλλά και ο μοναδικός εταίρος που έχει εμπειρία στην λειτουργία των υδροπλάνων στη χωρική της αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, κ. Χρήστο-Ηρακλή Σκούρτη, οποίος παρευρέθη στη συνάντηση και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εταίρους, η Περιφέρειά μας, θα είναι ο πρώτος φορέας που υλοποιεί έργο που αφορά στις μεταφορές με υδροπλάνα, βασισμένο στο νέο νόμο περί μεταφορών που ψηφίστηκε ένα μήνα πριν από την Ελληνική Βουλή. Στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ιταλία, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας των συμμετεχόντων κρατών οι οποίοι, διαβεβαίωσαν πως όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα για να γίνουν οι δοκιμαστικές πτήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Το έργο «Adri-seaplanes» ουσιαστικά στοχεύει στην ωρίμανση του πλαισίου λειτουργίας θαλάσσιων αερομεταφορών, έτσι ώστε να αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία, την οποία αναμένεται να αξιοποιήσει πλήθος επενδυτών με τεχνογνωσία στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών σε συνεργασία με τους αρμόδιους δημόσιους εθνικούς και τοπικούς φορείς.

Η επόμενη συνάντηση που θα είναι και η τελική του έργου θα γίνει στο Μπρίντιζι. Τον προσεχή μήνα  αναμένεται και η εγκατάσταση της υποδομής προσθαλάσσωσης υδροπλάνων στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας όπως αυτό επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Ο.Λ.ΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.