Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Επίτροπος κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την...

Η Επίτροπος κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, επισκέπτεται την Ελλάδα

androulla_vassiliouΗ Επίτροπος κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου 2013.

Η κυρία Βασιλείου επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και δράσεις που σχετίζονται με τα προγράμματα και τις πολιτικές στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Επιτρόπου περιλαμβάνει τα εξής:

– Πέμπτη 13 Ιουνίου: Ομιλία της Επιτρόπου στο Συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων μέσω μάθησης και μαθητείας στην εργασία, που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο “Μakedonia Palace”, ώρα 11.30).

– Παρασκευή 14 Ιουνίου: Η κυρία Βασιλείου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και με τον Υφυπουργό, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου (ώρα 10.00, στο Υπουργείο). Η Επίτροπος θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την τελευταία κατάσταση των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα “Erasmus για όλους”, το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, αλλά και να συζητήσει τις προτεραιότητες της μελλοντικής ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (1/1-30/6/2014), στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου της.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα για να συζητήσουν την πρόοδο του νέου προγράμματος  της ΕΕ «Ευρώπη της δημιουργίας» (ώρα 13.30, στο Υπουργείο).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (ώρα 20:00), η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε τελετή αποκάλυψης αναμνηστικής πινακίδας στο αναστηλωμένο κτίριο Αβέρωφ, έδρα της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το κτίριο κέρδισε βραβείο Grand Prix το 2012, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων της ΕΕ “Europa Nostra” για την πολιτιστική κληρονομιά. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει δημόσια ομιλία από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα, Καθηγητή Andrea Bruno με τίτλο «Η διατήρηση της μνήμης — γιατί και για ποιον να διατηρηθεί;».

– Το Σάββατο 15 Ιουνίου (ώρα 20:00), η Επίτροπος κυρία Βασιλείου και ο παγκοσμίου φήμης αστέρας της όπερας, Plácido Domingo, Πρόεδρος του φορέα  πολιτιστικής κληρονομίας “Europa Nostra”,  θα αναγνώσουν αποσπάσματα από κλασικά ελληνικά έργα στην Πνύκα, τον αρχαίο τόπο στον οποίο πραγματοποιείτο η Συνέλευση του Λαού (Εκκλησία του Δήμου) στην Αθήνα, η οποία θεωρείται ως το λίκνο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, νικητή του διαγωνισμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το 2010.

– Κυριακή 16 Ιουνίου: Η Επίτροπος, κυρία Βασιλείου και ο Plácido Domingo, Πρόεδρος του φορέα  πολιτιστικής κληρονομίας “Europa Nostra”, θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου (ώρα 11.00, Συνεδριακό Κέντρο του Μουσείου της Ακρόπολης), ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας  θα απονείμουν στους νικητές τα βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς “Europa Nostra” για το 2013, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (ώρα 21.00). Στην τελετή θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

– Δευτέρα 17 Ιουνίου: Η Επίτροπος κυρία Βασιλείου θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στην Ελλάδα με συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά (ώρα 11.00, Μέγαρο Μαξίμου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.