Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ

Greek breakfast 10-6tsakiris-kefalogianniTetradi - PallisΣε μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεττανία», τιμήθηκαν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», καθώς και οι πρόεδροι των 17 τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων, που πίστεψαν σε αυτό, αγκάλιασαν και συνέβαλαν στην αποτελεσματική προσαρμογή του στις τοπικές ιδιαιτερότητες και τα τοπικά συγκριτικά γαστρονομικά πλεονεκτήματα.

Στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος σχεδιάσαμε το «Ελληνικό Πρωινό» και κυρίως στηρίξαμε την υλοποίησή του. Αφιερώσαμε τα τρία πρώτα χρόνια στο κτίσιμο του προγράμματος και στην ανάπτυξή του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από τον επόμενο χρόνο η στρατηγική επιλογή μας είναι να απευθυνθούμε στο διεθνές κοινό, μέσω της παρουσίας και προβολής του «Ελληνικού πρωινού» σε 8 τουλάχιστον διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Το γεγονός πως το σήμα του «Ελληνικού Πρωινού» είναι πλέον ένα αναγνωρίσιμο brand, που προσδίδει αξία στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υπογραμμίζει ακριβώς αυτή τη μεγάλη αλήθεια, που οφείλουμε να έχουμε όλοι ως κυρίαρχη σταθερά σκέψης και νοοτροπίας: Πως μόνο η Ποιότητα και η Αριστεία είναι τα σωστά κλειδιά για να ξεκλειδώσουμε προοπτικές και δυνατότητες τόσο για τον ελληνικό τουρισμό, όσο και για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Το «Ελληνικό Πρωινό» κατάφερε μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της εφαρμογής του να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στον Eλληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης.

Δύο είναι βασικοί άξονες ωφέλειας από την εφαρμογή του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» στα ξενοδοχεία.

Πρώτον, το «Ελληνικό Πρωινό» θα αποφέρει μετρήσιμα κέρδη για τα ελληνικά ξενοδοχεία και την οικονομία μας γενικότερα. Αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την ελκυστικότητα των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δίνοντας σε αυτά άλλο ένα εργαλείο marketing για την προβολή των ξενοδοχείων τους. Παράλληλα, τα ξενοδοχεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να απολαύσουν μια επιπλέον προστιθέμενη προβολή που θα προκύψει από τις δράσεις προβολής του Ελληνικού Πρωινού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο, ήταν και είναι στρατηγική απόφαση της Διοίκησης του ΞΕΕ να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα έχουν άμεσα οφέλη αφενός στην επιχειρηματική ενημέρωση και αφετέρου στα ίδια τα ταμεία των χειμαζόμενων από την κρίση μελών μας Ελλήνων ξενοδόχων .
Δεύτερον, σε μια εποχή που ο παγκόσμιος τουρισμός κινείται πάνω στις ράγες της μοναδικότητας της τουριστικής εμπειρίας και η τουριστική ανταγωνιστικότητα είναι συνυφασμένη με τον υψηλό βαθμό διαφοροποίησης, το «Ελληνικό Πρωινό», ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ελληνικής γαστρονομίας, εμπλουτίζει σημαντικά τις διαστάσεις του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και απαντάει με όρους ποιότητας στο μεγάλο ζητούμενο, που είναι η παροχή στον επισκέπτη εμπειριών με χαρακτήρα μοναδικότητας.
Στην εκδήλωση τιμητικών διακρίσεων του Ελληνικού πρωινού παρέστησαν, η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και παραγωγός του SKAI κυρία Χριστίνα Βίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.