Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του Τουρισμού, σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις

10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του Τουρισμού, σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις

vroutsis_kefalogianniΠρόγραμμα που αφορά στην υλοποίηση δράσης για 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του Τουρισμού, παρουσίασαν, τη Πέμπτη 9, Μαϊου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Στην παρουσίαση του  προγράμματος παρέστησαν η γενική γραμματέας Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα, ογενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο γενικός γραμματέας Τουριστικών Υποδοµών και Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισµού κ. Ιωάννης Πυργιώτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.
 
Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της  δράσης που έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» ανέρχεται στο ποσό των 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ την υλοποίησή της αναλαμβάνουν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/10/2014.

Η Υπουργός Τουρισμού στην ομιλία της τόνισε, “Θέλω να επισημάνω όμως ότι πέρα από τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων σε ένα δύσκολο διεθνές  περιβάλλον, έχει ιδιαίτερη σημασία  η στήριξη των εργαζομένων  στον Τουρισμό.
Στο πλαίσιο αυτό είμαστε αποφασισμένοι  να συνδράμουμε τις αρμόδιες αρχές  στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τη συστηματοποίηση των ελέγχων τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Τέλος, επιδίωξή μας είναι ήδη από φέτος μέσα από τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, κατάρτισης και εκπαίδευσης να αναλάβουμε κοινές δράσεις με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας στον Τουρισμό.”

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι
Σήμερα, παρουσιάζουμε το ειδικό πρόγραμμα «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 10.000 νέους έως 29 ετών στον τουριστικό τομέα». Αποτελεί τμήμα της δράσης για τους 45.000 νέους (ήδη οι αιτήσεις για τις πρώτες 35.000 βρίσκονται σε εξέλιξη), αλλά και του συνολικού Σχεδίου Δράσης για τους νέους που θα ωφελήσει περισσότερους από 62.000 ανέργους νέους με προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.  
Γιατί ειδικό πρόγραμμα για τον τουρισμό; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επιλέξαμε, για πρώτη φορά, να υλοποιήσουμε ένα τόσο στοχευμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων στον τουρισμό.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Το πρόγραμμα επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, θα προσφέρει σε 10.000 νέους και νέες ανέργους θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα προσόντα, δίνοντάς τους ταυτόχρονα προοπτική απασχόλησης στον δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας. Ευχαριστούμε τα Υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων για τη συνεργασία».  

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο www.Sete-voucher.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.