Αρχική Οικονομία Παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσία «διαμεσολαβητής του Επενδυτή» του Invest In Greece

Παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσία «διαμεσολαβητής του Επενδυτή» του Invest In Greece

mitarakisΤο θεσμό του «Διαμεσολαβητή του Επενδυτή» προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, σε συνεργασία το “Invest in Greece”.

 Το νέο αυτό μέτρο αφορά ιδιωτικές επενδύσεις και συγκεκριμένα: 

  1. Αφορά επενδύσεις που υπερβαίνουν, από πλευράς προϋπολογισμού, τα €2εκ.
  2. Αποσκοπεί στη διερεύνηση και διευκρίνιση για λογαριασμό των ιδιωτών επενδυτών τυχόν προβλημάτων που συναντούν οι επενδύσεις τους.  Γλιτώνοντας τους από περιττές αμοιβές τυχόν συμβούλων και «ειδικών».  Και μειώνοντας έτσι το κόστος πραγματοποίησης μιας επένδυσης στην Ελλάδα. 
  1. Δεν θα έχει αρμοδιότητες «επιβολής» πάνω στις καθ` ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.  Φιλοδοξεί, όμως, να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επίλυση εύλογων προβλημάτων, που μπορεί να αντιμετωπίζει ο Επενδυτής. 
  2. Ο Επενδυτής δεν δεσμεύεται.  Αν θεωρήσει ότι κάποια πράξη της Διοίκησης τον αδικεί, εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια. 
  3. Για κάθε υπόθεση θα υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος (Account Manager) που θα τη χρεώνεται. Από αρχής μέχρι τέλους.  Για να μην ταλαιπωρείται ο Επενδυτής με αρμόδιους κάθε είδους.  Και για να λαμβάνει σε σύντομο χρόνο ξεκάθαρες απαντήσεις, «γίνεται» ή «δεν γίνεται».
  4. Η υποβολή των αιτημάτων θα γίνεται και ηλεκτρονικά.
    Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ος υφυπουργός ΑνΥπ Νότης Μηταράκης

 – Χτυπάμε τις κάθε είδους πελατειακές σχέσεις, καθώς η βοήθεια την οποία πρέπει να έχουν οι επενδυτές δίνεται πλέον με θεσμικό και υπεύθυνο τρόπο.

– Δημιουργούμε υποδομή για να φτιαχτεί μία βάση δεδομένων, όπου θα καταγράφονται τα προβλήματα, που συναντούν οι επενδυτές.  Έτσι και εμείς και τα συναρμόδια Υπουργεία, είτε να αναπροσαρμόζουμε τις διαδικασίες μας εσωτερικά, είτε, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, να δρομολογούμε, πλέον μετά λόγου γνώσεως, νομοθετικές παρεμβάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.