Αρχική Εκθέσεις Γραφείο Αυστρίας: Ο ΕΟΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΩΝ

Γραφείο Αυστρίας: Ο ΕΟΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΩΝ

Ο ΕΟΤ και πάλι απώνΕλλάδα το μεγαλείο σου!!

Ο ΕΟΤ και πάλι απών σημειώνει ο αναγνώστης μας που προτιμάει να κρατήσει την ανωνυμία του. Ο ΕΟΤ συμμετέχει στη Ferien Messe Wien 2013, ωστόσο στις λίστες των κρατικών συμμετοχών δεν αναφέρεται πουθενά η Ελλάδα!!

Τη παρακάτω επιστολή ο αναγνώστης μας την έστειλε και στο Υπουργείο Τουρισμού και στον ΣΕΤΕ

Αξιότιμη κα Υπουργέ του Τουρισμού.

Με λύπη μου αναγκάζομαι να σας αναφέρω το παρακάτω ζήτημα.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει με το Περίπτερο Α509 στην “Ferien Messe Wien 10 – 13/01/2013”. Όπως θα διαπιστώσετε από την ανάγνωση του συνημμένου αρχείου, δεν εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης. Άρα, για τους επισκέπτες της έκθεσης, δεν υφίσταται συμμετοχή της Ελλάδας!  Εμφανίζονται χώρες όπως η F.Y.R.O.M, TURKEY ακόμα και η NAMIBIA αλλά όχι η δύσμοιρη Ελλάδα. Δικαίως ο Έλληνας φορολογούμενος αναρωτιέται «Με αυτόν τον τρόπο διαχειρίζονται τα χρήματά μου;»

Με εκτίμηση,

Επαγγελματίας του χώρου (Το όνομά μου είναι στη διάθεσή σας)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα είναι απλό. Ολες αυτές οι εκθέσεις απαιτούν τήρηση αυστηρών προθεσμιών για διάφορες λειτουργίες (μεταξύ αυτών και τα ονόματα των συνεκθετών). Ο ΕΟΤ κατά παράδοση αποφασίζει την συμμετοχή…αγνοώντας τις προθεσμίες , είτε διότι αλλάζει η ηγεσία,είτε διότι ο εκάστοτε Γενικός δεν έχει ακόμη λάβει γνώση κλπ. Ομως ο φίλος επαγγελματίας του χώρου εθίγει για το γεγονός της μη ύπαρξης του ονόματος και όχι πχ διότι με αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης (Κου Καραχάλιου) αποφασίστηκε η περικοπή εκθέσεων (χωρίς κριτήρια)και ΄με αυτό τον τρόπο σε Γαλλία, Αγγλία και αλλού θα εκθετει υπερηφάνως η..Τουρκία?? Αυτό κύριοι συναδελφοι και επαγγελματίες είναι πολύ πιό μεγάλο πρόβλημα…διαχείρισης!

  2. Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα…

    Ως επαγγελματίες στον τομέα του τουριστικού μάρκετινγκ, γνωρίζουμε τη δραστηριότητα του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας. Τα στελέχη του συγκεκριμένου Γραφείου ανέκαθεν διέθεταν τα αντανακλαστικά και την σύγχρονη νοοτροπία ώστε να ανταποκρίνονται με αμεσότητα και συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες όσων τουριστικών δήμων, ενώσεων ξενοδόχων και άλλων έγκριτων φορέων γνωρίζουμε πως έχουν ζητήσει την υποστήριξη τους. Το σημαντικότερο είναι πως η ομάδα του συγκεκριμένου γραφείου είναι σε θέση να συμβάλλει στην υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων που πολλές φορές υπερβαίνουν τα όρια και τη ρουτίνα της συμβατικής εκθεσιακής παρουσίας. Τα παραπάνω δεν αναφέρονται με στόχο να ακυρώσουν ή να αμφισβητήσουν την άποψη του συναδέλφου αναφορικά με την έκθεση στη Βιέννη. Είναι χρήσιμο να αναφέρονται τα κακώς κείμενα υπό την προϋπόθεση πως θα δοθεί το έναυσμα για να αναζητηθεί ο πραγματικός υπεύθυνος. Θεωρούμε όμως προτεραιότητα και υποχρεώση μας ως προς το έγκριτο μέσο που μας ενημερώνει καθημερινά με αντικειμενικότητα, να βοηθάμε στη “χαρτογράφηση”, τον εντοπισμό και την ανάδειξη των ανθρώπων του Τουρισμού που είναι παραγωγικοί, και έχουν εξελιχθεί σε πραγματικά “εργαλεία”. Γιατί την στιγμή αυτή, ο Ελληνικός Τουρισμός αυτούς τους ανθρώπους έχει ανάγκη.

    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δυνατότητα που μας παρέχετε να εκφράσουμε την άποψη μας, ευελπιστώντας πως βοηθάμε όσους θέλουν να βοηθηθούν.

    Καλή Χρονιά με αισιοδοξία και δημιουργικότητα!

    Μάκης Μπίτζιος
    Γενικός Διευθυντής

    MTC GROUP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.