Αρχική Εκδηλώσεις Η Αθήνα γιορτάζει

Η Αθήνα γιορτάζει

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η αισιοδοξία είναι οι δύο άξονες που θα κινηθούν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα και την υποδοχή του καινούργιου χρόνου.
 
Και φέτος, ο Δήμος Αθηναίων στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και κινητοποιεί τις πιο δημιουργικές, δυναμικές και δραστήριες ομάδες της πόλης προκειμένου να υλοποιήσει ένα πολύ πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

Δίνεται στον πολίτη και στον επισκέπτη της πόλης, η δυνατότητα να επιλέξει το χώρο και το χρόνο ανάλογα με τη διάθεσή του. Οι επιλογές είναι πολλές, η αισθητική όμως παραμένει υψηλή. Η ανάγκη για κάτι καινούργιο, ποιοτικό, που σέβεται απολύτως την δημιουργική έκφραση του καλλιτέχνη οδήγησε  την ομάδα έργου για τις εορταστικές εκδηλώσεις να φέρει στην επιφάνεια ό, τι πιο δημιουργικό συμβαίνει στην πόλη. Μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, παραμύθια, θεατρικές παραστάσεις, εμψυχωτές, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, κάλαντα και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους πολίτες της Αθήνας.

Ο παλμός των γιορτών δίνεται από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ παράλληλα η γιορτή απλώνεται και σε 26 άλλες γειτονιές, 13 κέντρα πολιτισμού, με 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, να δίνει το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης από την πλατεία Συντάγματος.

Επελέγησαν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν, με τη δική τους εικαστική προσέγγιση, οι σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολλεγίου ΑΚΤΟ, για να στολίσουν φέτος την πλατεία Συντάγματος. Τα δέντρα διακρίνονται για την έμπνευση και την πρωτοτυπία τους. Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε να τα αναδείξει τοποθετώντας τα στην χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας αποτελούν την εναλλακτική, ευρηματική και ευφάνταστη πρόταση στολισμού της πιο φωτεινής πλατείας.

18 φορείς με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως την ενδυνάμωση, της έννοιας της  αλληλεγγύης αποτελούν τη βάση της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που υπόσχονται να μας αλλάξουν διάθεση από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου

Στο Μοναστηράκι ομάδες δρόμου με χορό και μουσική, εκπλήξεις για τους περαστικούς θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υποδεχτούμε το νέο χρόνο στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και τους  ΜΠΛΕ σε μία μουσική παράσταση έκπληξη. Συμμετέχει ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Ο μεγάλος χορηγός των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, η WIND, φέρνει στους επισκέπτες της πλατείας Συντάγματος όχι μόνο ένα μοναδικό παγοδρόμιο 200τμ για δωρεάν βόλτες αλλά και μία διαδραστική εμπειρία που θα ενθουσιάσει. Στο Χριστουγεννιάτικο Photorama 40 smartphones απαθανατίζουν σε έναν τέλειο κύκλο τις δικές σου στιγμές. Με το γρήγορο 3G δίκτυο της WIND δημιουργείται ένα εντυπωσιακό video 360º που ανεβαίνει άμεσα στο youtube και αποστέλλεται στο προσωπικό σου mail.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.