Αρχική Top Travelling Deals Οι τιμές στην Ευρώπη ακολουθούν καθοδική πορεία

Οι τιμές στην Ευρώπη ακολουθούν καθοδική πορεία

Celestyal Cruises

Είκοσι μέρες έχουν μείνει μέχρι τα Χριστούγεννα και αυτή η περίοδος αποτελεί την κατεξοχήν χειμερινή τουριστική περίοδο. Παρόλα αυτά οι τιμές στους χειμερινούς προορισμούς και στις Ευρωπαϊκές μητροπόλεις ακολουθούν καθοδική πορεία και όχι ανοδική όπως θα περίμενε κανείς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr  (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Δεκέμβριο.

Παράδοξο και όμως Ελληνικό
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago (trivago Hotel Preis Index) σχεδόν όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις παρουσιάζουν αισθητή μείωση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Πιο αναλυτικά, στην ελληνική πρωτεύουσα και παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα απέχουν μόνο μια ανάσα, οι τιμές παρουσιάζουν πτωτική τάση με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 71 ευρώ, εφτά τοις εκατό μείωση σε σχέση με το Νοέμβριο.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ξενοδοχειακές τιμές πέφτουν πέντε τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 76 ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο του χρόνου, οι χειμερινοί προορισμοί έχουν την τιμητική τους, οι τιμές σε κατεξοχήν θερινούς προορισμούς ανεβαίνουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάρος που η αύξηση  των τιμών είναι της τάξεως του 13 τοις εκατό με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 44 ευρώ. Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν σε ποσοστό τρια τοις εκατό και η μέση τιμή διανυκτέρευσης γαι δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 77 ευρώ.

Το ίδιο ακριβώς ποσοστό αύξησης και στην Κέρκυρα (τρια τοις εκατό) με τη μέση τιμή για δίκλινο δμάτιο να κυμαίνεται στα 95 ευρώ. Στα Ιωάννινα, έναν από τους κατεξοχήν χειμερινούς προορισμούς η αύξηση των τιμών σε σχέση με το Νοέμβριο είναι της τάξεως μόλις του ένα τοις εκατό με την τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 89 ευρώ.

 

Πέφτουν οι τιμές στις Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες
Τις μέρες των Χριστουγέννων οι Ευρωπαίοι κατά βάση επιλέγουν να επισκέπτονται τις μεγάλες πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Παρίσι. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όμως, που παραδοσιακά δε θεωρείται τουριστικός όπως ο Δεκέμβριος οι ξενοδοχειακές τιμές πέφτουν.

Στο Λονδίνο, ίσως ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα, οι ξενοδοχειακές τιμές ακολοθούν πτωτική τάση της τάξεως του εφτά τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 186 ευρώ.

Στη Ιταλική πρωτεύουσα η μείωση των τιμών σε σχέση με το Νοέμβριο είναι μικρότερη, τέσσερα τοις εκατό, και όποιος επιλέξει να επισκεφτεί τη Ρώμη θα πληρώσει ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο 109 ευρώ. Στην πόλη του Φωτός οι τιμές πέφτουν ακόμα λιγότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μόλις δυο τοις εκατό με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 162 ευρώ.

Μια απο τις μεγαλύτερες πτώσεις που παρατηρείται σε κατ΄εξοχήν Χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι στην Κωνσταντινούπολη (12 τοις εκατό) με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 106 ευρώ. Ακολουθεί το ‘Αμστερνταμ με μείωση τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του οχτώ τοις εκατό και μέση τιμή δίκλινου δωματίου στα 120 ευρώ.

Η ίδια μείωση παρατηρείται και στο Μιλάνο, μία από τις πρωτεύουσες της μόδας που έχουν την τιμητική τους κάθε Χριστούγεννα με τη μέση τιμή δωματίου να αγγίζει τα 121 ευρώ. Το ίδιο ποσοστό μείωσης και στη Στοκχόλμη (οχτώ τοις εκατό) για όλους εκείνους τους ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν «λευκά» Χριστούγεννα και να πληρώσουν για δίκλινο δωμάτιο 154 ευρώ (μέση τιμή).

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.