Αρχική Εκπαίδευση Ξεναγοί …συνέχεια: Σε ποια άραγε συμφέροντα θυσιάζεται ο ποιοτικός τουρισμός και για...

Ξεναγοί …συνέχεια: Σε ποια άραγε συμφέροντα θυσιάζεται ο ποιοτικός τουρισμός και για ποιους ακριβώς???

Συνεχίζουν να φτάνουν στα γραφεία της Τravelling News σχόλια για το νομοσχέδιο για τους ξεναγούς, επιλέγουμε και σας παραθέτουμε ένα ακόμα.

Σε ποια άραγε συμφέροντα θυσιάζεται ο ποιοτικός τουρισμός και για ποιους ακριβώς???
αν θέλουν περισσοτερους ξεναγούς μπορούν να το κάνουν με το υπάρχον σύστημα και δίνοντας μάλιστα δουλειά σε τόσους καθηγητες,ιστορικούς κλπ.
Αρα δεν είναι αυτός ο λόγος….

Δεν τους νοιάζει ούτε καν αν ο οποιοσδήποτε ευρωπαίος (μπορεί κάλλιστα να ναι και Τούρκος και Σκοπιανός και καταλαβαίνετε τι ωραία που θα τα λένε στα….φλέγοντα εθνικά μας θέματα) έρχεται στη χώρα μας και κάνει τον ξεναγό χωρίς να ξέρει τίποτα…φτάνει δηλαδή ένα δίμηνο σεμινάριο??

Νομίζετε ότι ο ξεναγός λέει απλά ….ότι ο παρθενώνας χτίστηκε τον 5 ο αιώνα από τον Περικλή και αυτό είναι?
Συγνώμη αλλά αυτό το ξέρουν και τα παιδάκια της τετάρτης δημοτικου….τέτοιο ποιοτικό τουρισμό θέλετε στη χώρα??
Θέλετε δηλαδή ο τουρίστας να μην ξαναπατήσει, να μην ερωτευτεί αυτη τη χώρα…
Θέλετε μονο αριθμούς…
Θέλετε να εξευτελίσετε τους εργαζόμενους, να θυσιάσετε την ιστορία μας και όλα τα παραπάνω στο βωμο κάποιων μεγάλων παγκόσμιων συμφερόντων…
Γι αυτό φοβάστε να θεσπίσετε εξετάσεις???
Γιατί, άραγε πόσοι θα νει ικανοι να ανταπεξελθουν σε ολα αυτά τα κριτηρια???
Ποιούς ακριβώς θέλετε να προωθήσετε???
Που ειναι η διαφάνεια χωρίς εξετάσεις???
Καταργείτε δηλαδή τον ίδιο σας τον εαυτό σας…. τον εοτ…
Ξέρουμε ότι έχετε υποσχεθεί γη και ύδωρ στην τρόϊκα..
Αλλά η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι μόνο δύση.
Είναι και Ανατολή είναι τόσο μοναδική και τόσο ιδιαίτερη ακόμη και στον πολιτισμό της που δεν θα έπρεπε να είχε τεθεί καν τέτοιο θέμα….
αλλά άραγε πόσοι απο αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις έχουν επισκεφτεί ένα μουσείο με διπλωματούχο ξεναγό και πόσοι άραγε απο αυτούς ξέρουν τι σημαίνει Έλληνας???
Θυσιάστε λοιπόν την ποιότητα για το κέρδος…όχι βέβαια το εθνικό!!!!

Το θέμα που έχει πάντα η Ελλάδα δεν είναι μόνο πόσες αφίξεις θα έχει κάθε χρόνο αλλά και τι τουρισμό θέλει να προσφέρει.
Τουρισμός σημαίνει υπηρεσίες, αναψυχή, κουλτόυρα, ιστορία, διασκέδαση, πολιτισμός, ήθη και έθιμα, επικοινωνία, επαφή με τους ανρώπους, ψυχολογία…
Ο τουρισμός είναι τόσα πολλά πράγματα.

Στις μεταδευτεροβάθμειες σχολές ξεναγών που λειτουργούν σε διάφορες πόλεις της ελλάδος και όπου μπαίνεις με εξετάσεις όχι μόνο στις γλώσσες γιατί δεν αρκεί μόνο κάποιος να μιλάει καλά, πρέπει να έχει και κάποιες γερές βάσεις στην ιστορία της χώρας, τη γεωγραφία, να αρθρώνει ένα σωστό λόγο στην ελληνική για να μπορεί να εμβαθύνει με τριετή κατάρτιση και με πάνω από 30 μαθήματα όλες αυτές τις γνώσεις με έμπειρους καθηγητές απο τα ελληνικά πανεπιστήμια, με δύσκολες εξετάσεις κάθε εξάμηνο και με υποχρεωτική επίσκεψη σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας.
Όλη αυτή η εκπαίδευση του Έλληνα ξεναγού τον έκανε να θεωρείται, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ως ένας από τους καλύτερους της ευρώπης.
Για να μην πω ο καλύτερος.
Είναι αυτός που υπερασπίσζει τη χώρα σε οτιδήποτε, που κάνει τον τουρίστα να ερωτευτεί την Ελλάδα κυριολεκτικά και του εξηγεί με επιχειρήματα γιατί… για παράδειγμα η Μακεδονία είναι ελληνική!!
Ο Έλληνας διπλωματούχος ξεναγός του Ε.Ο.Τ επιμορφώνεται κάθε χρόνο με σεμινάρια αρχαιολογικά που διοργανώνει ο εοτ γιατί είναι τόσα πολλά πάντα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν ώστε θα πρέπει να ειναι πάντα ενήμερος για κάθε θέμα, από την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό, ως την αρχαία τραγωδία, τη πολιτική, τη μουσική, τη λαική τέχνη.

….. Αντί να επιλύσουν λοιπόν σημαντικά τέτοια προβλήματα και πολλά άλλα που τα ξέρουν μόνο όσοι έχουν άμεση επαφή με τον τουρισμό και όχι όσοι κάθονται πίσω από ένα γραφειο, αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι ξεναγός πλέον μπορεί να γίνεται οποιοσδήποτε μετά από δίμηνη εκπαίδευση ενός σεμιναρίου και μάλιστα χωρίς εξετάσεις…..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.