Αρχική Πολιτισμός Χορεύοντας για τα 100

Χορεύοντας για τα 100

Η πρωτοφανής, μεγαλειώδης χορευτική εκδήλωση θα γεμίσει τους δρόμους της πόλης με το ηχόχρωμα και τους χορούς της δημοτικής μας παράδοσης κινητοποιώντας περίπου 1.200 χορευτές. Με αυτόν τον τρόπο, μουσικοχορευτικά συγκροτήματα συμμετέχουν στα 47α Δημήτρια και στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν έντεκα ομοσπονδίες και τα λύκεια ελληνίδων, τα οποία θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από διαφορετικά σημεία για να καταλήξουν στις 21.00 στον Λευκό Πύργο και από εκεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι διαδρομές είναι οι εξής:

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων συγκεντρώνεται στις 19.40 στην πλατεία Παύλου Μελά (40 Εκκλησιές) με κατεύθυνση τη Λ. Νίκης μέσω των οδών Γ. Βιζυηνού και Εθνικής Αμύνης.

2. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Αν. Ρωμυλίας δίνει ραντεβού στις 20.30 στην πλατεία Σιντριβανιού για να κατηφορίσει την Εθνικής Αμύνης.

3. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ξεκινά στις 20.15 από την πλατεία Αγίου Γεωργίου για να κατηφορίσει από τον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη.

4. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ξεκινά στις 20.20 από τον πεζόδρομο της Ροτόντας με προορισμό τη Λ. Νίκης μέσω του πεζοδρόμου της Δ. Γούναρη.

5. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων ξεκινά στις 20.35 από την πλατεία Ναυαρίνου, και θα κινηθεί μέσω της Δ. Γούναρη.

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ξεκινά στις 20.10 από την πλατεία Αγίας Σοφίας και θα κινηθεί μέσω του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας.

7. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικρασιατικών Σωματείων ξεκινά στις 19.35 από την Κ. Κρυστάλλη 10 και θα κινηθεί στην οδό Φιλίππου, την πλατεία Δικαστηρίων, τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους μέχρι τη Λ. Νίκης.

8. Η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 19.45 από την πλατεία Δικαστηρίων και θα κινηθεί στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

9. Η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας συγκεντρώνεται στις 20.00 στη διασταύρωση Αριστοτέλους & Ερμού με κατεύθυνση τη Λ. Νίκης μέσω της Αριστοτέλους.

10. Τα Λύκεια Ελληνίδων συγκεντρώνονται στις 20.15 στην πλατεία Αριστοτέλους

11. Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων Νομού Σερρών με έδρα τη Θεσσαλονίκη ξεκινά στις 19.30 από τον Άγιο Δημήτριο για να ακολουθήσει τη διαδρομή Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Π. Π. Γερμανού, Κούσκουρα και Βογατσικού.

12. Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 19.30 από τον Άγιο Δημήτριο για να ακολουθήσει τη διαδρομή Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Π. Π. Γερμανού, Κούσκουρα και Βογατσικού.

Είσοδος: Ελεύθερη
Είδος: ΧΟΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.