Αρχική Κύπρος Έκθεση Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπροs στη Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη,...

Έκθεση Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπροs στη Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, έως τις 5 Οκτωβρίου

Έκθεση Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπροs στη Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, έως τις 5 ΟκτωβρίουΣτην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκαν, την 1η Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπρο, η οποία διοργανώθηκε από τα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον Γενικό Διευθυντή  του ΚΟΤ, κ. Μάριο Χαννίδη, παρουσία όλων των ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπων αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, του Προεδρείου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και πολυάριθμων επισκεπτών.
 
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, Διευθυντής του Γραφείου ΚΟΤ Αθήνας αναφέρθηκε στο περιεχόμενη της έκθεσης και της όλης προσπάθειας τονίζοντας ότι το περιεχόμενο της φωτογραφικής έκθεσης αντικατοπτρίζει ένα μικρό δείγμα της ποιοτικής υποδομής που διαθέτει και αναπτύσσει η Κύπρος σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε επίσης ότι η 1η Οκτωβρίου είναι μια ιστορική ημέρα για την Κύπρο γιατί την αντίστοιχη ημερομηνία του 1960, απέκτησε την ανεξαρτησία της. «Σήμερα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας  γιατί η σημαία της Κύπρου κυματίζει στην καρδιά της Θεσσαλονίκης εορτάζοντας τα πεντηκοστά δεύτερα γενέθλια της. Απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό, ο Διευθυντής του Γραφείου ΚΟΤ Αθήνας επεσήμανε ότι: «Έχουμε την πίστη ότι με την αγαστή συνεργασία μας αυτή η σημαία που αντιπροσωπεύει την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα κυματίζει μόνιμα σε ελληνικούς τόπους και τα επόμενα… χίλια χρόνια». Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη που: «απλόχερα μας προσέφερε την Πλ. Αριστοτέλους για να προβάλλουμε την τουριστική Κύπρο στο ευρύτερο κοινό της πόλης».  Καταλήγοντας, ο κ. Ιωαννίδης κάλεσε τον κ. Υπουργό και τους παρευρισκομένους να «πορευτούμε όλοι μαζί σε μια πρόταση – σύνθημα: “όλοι οι Ελλαδίτες αδελφοί μας στην Κύπρο και όλοι οι Κύπριοι στην Ελλάδα”».
 
Ακολούθησε ομιλία του κου Υπουργού, κου Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος αφού ανέλυσε την σημασία του τουρισμού και για τις δύο χώρες τις δύσκολες οικονομικές συγκύριες  που επικρατούν σε Ελλάδα και Κύπρο, υιοθέτησε το μήνυμα “όλοι οι Ελλαδίτες αδελφοί μας στην Κύπρο και όλοι οι Κύπριοι στην Ελλάδα”, τονίζοντας τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας.
 
Εν συνεχεία, παρατέθηκε Συνέντευξη Τύπου του Γ.Δ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κου Μάριου Χαννίδη, σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χαννίδης  αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 2011, η Κύπρος δέχθηκε 2.392.223 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 9,1%, ενώ τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 1.749,3 εκ. € παρουσιάζοντας αύξηση 12,9 % σε σχέση με το 2010. Τους πρώτους 8 μήνες του 2012, η Κύπρος φιλοξένησε 1.728.766 επισκέπτες παρουσιάζοντας αύξηση 3,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε 254,5 εκ. € το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012, σημειώνοντας αύξηση 15,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
 
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η οποία κατέχει – για την Κύπρο – την τέταρτη θέση μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Γερμανία στη Διεθνή Αγορά άντλησης τουριστών, οι αφίξεις κατά το 2011 ανήλθαν στις 138.717, παρουσιάζοντας μια σημαντική αύξηση 8,7%. Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο ΓΔ ΚΟΤ δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.
 
Η φωτογραφική έκθεση που θα βρίσκεται στην καρδιά της συμπρωτεύουσας έως τις 5/10/12, στην Πλατεία Αριστοτέλους, αποτελεί μια μικρή γεύση των πολυδιάστατων τουριστικών επιλογών που προσφέρει απλόχερα η τουριστική Κύπρος. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους, φιλοξενούνται επιλεγμένες φωτογραφίες από το πλούσιο υλικό του Δημοσιογράφου, κ. Παντελή Τζερτζεβέλη και του Φωτογράφου, κ. Βασίλη Δημάκη που προέκυψε μετά από πρόσφατη επίσκεψη και περιήγησή τους στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 στην Κύπρο. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΡΤ3, η οποία και είναι χορηγός επικοινωνίας.
 
Ανακαλύψτε κι εσείς επισκεπτόμενοι την Φωτογραφική έκθεση όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει η τουριστική Κύπρος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.