Αρχική Οικονομία Στην Κρήτη εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων

Στην Κρήτη εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων

Στα Χανιά θα βρεθούν εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων, στο πλαίσιο του δεύτερου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων, που διοργανώνεται στην Αθήνα 23 με 24 Οκτωβρίου.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων για επενδύσεις στη χώρα μας, στον τομέα της αγοράς ακινήτων, αυξάνεται διαρκώς και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η πρωτοβουλία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου για τη διοργάνωση του δεύτερου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν, τουλάχιστον, 15 – 20 εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων, τα οποία ειδικεύονται στην πώληση ακινήτων εξωτερικού στη ρωσική αγορά και στην προώθηση επενδυτικών κτηματικών προτάσεων στους δυνητικούς Ρώσους πελάτες. Η ρωσική αποστολή θα επισκεφθεί επίσης τα Χανιά στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανιών.

Το Φόρουμ διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνέχεια του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών του τομέα των ακινήτων για συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με ειδικευμένα ρωσικά κτηματομεσιτικά γραφεία και δυνητικούς εκπροσώπους Ρώσων επενδυτών.

Το Φόρουμ, που θα έχει μορφή θεσμικών συνεδριάσεων καθώς και συναντήσεων ανάμεσα σε ρωσικά γραφεία και ελληνικούς ενδιαφερόμενους φορείς, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία Μεσιτικών Γραφείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και FIABCI.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Με βάση στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο Ελληνορωσικό Φόρουμ ακινήτων το 7% των τουριστών από τη Ρωσία που επισκέπτονται τη χώρα µας ενδιαφέρεται για την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας, με ανοδικές τάσεις. Ο αριθµός αυτός παραπέµπει σε 31.000 αγοραπωλησίες παραθεριστικών κατοικιών µε αγοραστές από τη Ρωσία. Το κύριο ενδιαφέρων Ρώσων επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως στα νησιά Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα καθώς και στις τουριστικά ανεπτυγμένες παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του προηγούμενου Φόρουμ, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στη 14η θέση της λίστας µε τις πιο ελκυστικές για επενδύσεις στα ακίνητα χώρες, µε τη Βουλγαρία να είναι µεταξύ των κορυφαίων επιλογών των Ρώσων. Ομως με τις τρέχουσες τάσεις της ελληνικής αγοράς ακινήτων -σχετική προσαρμογή τιμών και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική κτηματαγορά- η θέση αυτή έχει προοπτική να βελτιωθεί δυναμικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν σε προηγούμενο Φόρουμ, οι Ρώσοι επενδυτές, εκτός του ελκυστικού ελληνικού κλίματος και τοπίου, έχουν αρκετούς λόγους για να προτιμήσουν την Ελλάδα για την αγορά παραθεριστικών κατοικιών, όπως η πολιτιστική και θρησκευτική σύμπλευση των δύο χωρών και η σχετική γεωγραφική εγγύτητα που παρέχει τη δυνατότητα, για συχνότερες επισκέψεις και γρηγορότερη οικονομική απόσβεση της επένδυσης, από αγοραστές που σαν στόχο έχουν την ιδιόχρηση της κατοικίας.

Πηγή: haniotika-nea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.