Αρχική Εταιρικά Νέα Η Folli Follie επιβεβαιώνει τη πρόθεσή της να πουλήσει τα ΚΑΕ

Η Folli Follie επιβεβαιώνει τη πρόθεσή της να πουλήσει τα ΚΑΕ

Ο όμιλος Folli Follie επιβεβαίωσε όχι μόνο την πρόθεση αλλά και τις διαπραγματεύσεις στις οποίες βρίσκεται για την πώληση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών.
Ο Joker είχε γράψει από τους πρώτους πως ο όμιλος έχει έρθει σε συμφωνία για την πώληση των ΚΑΕ με τα αντίστοιχα ελβετικά ΚΑΕ και αποκάλυψε πως ο λόγος που “πιέζει” για την άμεση πώληση των ΚΑΕ είναι ο υψηλός δανεισμός του ομίλου και κυρίως μία ληξιπρόθεσμη δόση 250 εκατ. ευρώ η αποπληρωμή της οποίας εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο.
Με αφορμή το δημοσίευμα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ κάλεσε τη Folli Follie να δώσει “εξηγήσεις” και ο όμιλος επιβεβαίωσε πως βρίσκεται “ήδη σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με δραστηριότητες του ομίλου, όπως ο κλάδος των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών”.
Η Folli Follie, πάντως, δεν θέλησε να ανακοινώσει και επισήμως ότι έχει έλθει σε συμφωνία καθώς τόνισε πως “οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται ομαλά ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία”.
Τέλος, ο όμιλος προσπάθησε μέσω της ίδιας ανακοίνωσης να “διασκεδάσει” τις εντυπώσεις για τις λεπτομέρειες που αποκάλυψε ο Joker σχετικά με τις δανειακές “δυσκολίες” που αντιμετωπίζει, αναφέροντας: “Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οικονομικά και άλλα στοιχεία που αναφέρονται σε έτερα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις ανωτέρω συζητήσεις”.

 

Πηγή: www.emea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.