Αρχική Αεροπορικά Νέα Γιάννης Ιωαννίδης στην Παραολυμπιακή Ομάδα που επέστρεψε από το Λονδίνο «Εσείς είστε...

Γιάννης Ιωαννίδης στην Παραολυμπιακή Ομάδα που επέστρεψε από το Λονδίνο «Εσείς είστε οι πραγματικοί αγωνιστές και νικητές της ζωής»

Με μεγάλη υπερηφάνεια και συναισθηματισμό η Olympic Air, ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής , υποδέχτηκε την Παραολυμπιακή ομάδα που επέστρεψε από το Λονδίνο όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί: με «υπέρβαρο» διακρίσεων και μεταλλίων στις αποσκευές της.
Στις 4.00 το απόγευμα αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της Olympic Air, μετέφερε με ειδική πτήση από τη βρετανική πρωτεύουσα την Παραολυμπιακή Ομάδα, η οποία με τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου χάρισε στη χώρα μας 12 μετάλλια : 1 χρυσό, 3 αργυρά και 8 χάλκινα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, κ. Γιώργος Φουντουλάκης, ευχαρίστησε την Olympic Air για την πολύτιμη, όπως είπε υποστήριξή της στην αποστολή της Παραολυμπιακής Ομάδας στους Αγώνες του Λονδίνου και κάλεσε την επίσημη πολιτεία να σταθεί δίπλα στην Ομάδα και την επόμενη ημέρα: «Θα θέλαμε οι θρίαμβοι του Πεκίνου και του Λονδίνου να γίνουν η αφορμή για την ενεργότερη στήριξη της Παραολυμπιακλής Επιτροπής και των αθλητών της».
Ο Υφυπουργός Αθητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης συνεχάρη και αυτός την αποστολή όχι μόνο για τις αθλητικές της επιδόσεις, αλλά και τη γενικότερη στάση ζωής: «Εσείς είστε οι πραγματικοί αγωνιστές και νικητές της ζωής. Θέλω να σας διαβεβαιώσω από την πλευρά της πολιτείας ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας για να έχετε τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις με την αντίστοιχη προσβασιμότητα.»
Επίσης ευχαρίστησε  την Olympic Air και από την πλευρά της πολιτείας για τη συμβολή της  στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής αθλητικής αποστολής ενώ αποκάλυψε ότι στα άμεσα σχέδια της κυβερνησης βρίσκεται η προώθηση του θεσμού του αθλητικού σχολείου το οποίο θα προάγει ειδικά τους μαθητές που έχουν ιδιαίτερη κλίση προς τα σπορ.
Από την πλευρά της Olympic Air, o διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης κ. Τάσος Μάης απευθυνόμενος προς τα μέλη της ομάδας, δήλωσε: «Οι αγώνες και το πείσμα σας μας συγκίνησαν. Η προσπάθειά σας και η πίστη σας μας έδωσαν δύναμη. Οι νίκες σας μας έκαναν υπερήφανους. Μας διδάξατε ότι όλοι μας πρέπει α παλεύουμε προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Νιώσαμε δυνατοί σαν κι εσάς και πιστέψαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει ψηλά».
Η ενθουσιώδης ανταπόκριση του ελληνικού κοινού αλλά και των επιβατών της Olympic Air αποτυπώθηκε στην επίσημη σελίδα της Olympic Air στο facebook η οποία κατακλύστηκε από χιλιάδες μηνύματα τις ημέρες των Παραολυμπιακών αγώνων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές από την Ολλανδία συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα. Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1960, έχουν διοργανωθεί δώδεκα Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και εννέα Χειμερινοί.Έλληνες αθλητές συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1976. Από το 1988, η Ελλάδα συμμετέχει στους Αγώνες με επίσημες Εθνικές Αποστολές. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Έλληνες αθλητές πέτυχαν καλές επιδόσεις και κέρδισαν πολλά μετάλλια.Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Ελλάδα συμμετείχε με την πολυπληθέστερη μέχρι στιγμής Παραολυμπιακής Ομάδα, με 137 αθλητές, η οποία κατέδειξε την ανοδική πορεία του Παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας και κίνησε το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κοινωνίας. Οι Αγώνες της Αθήνας ανέδειξαν τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία και τον τοποθέτησαν στη θέση που του αρμόζει στην Παγκόσμια αθλητική οικογένεια και ιδιαίτερα στην Ελληνική αθλητική οικογένεια.Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα που αγωνίστηκε στο Λονδίνο αποτελείτο από 61 αθλητές και αθλήτριες, ενώ μαζί με τους συνοδούς η αποστολή έφτασε τα 110 άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.