Αρχική Αεροπορικά Νέα Σε σκληρό πόκερ μετατρέπονται οι εξελίξεις γύρω από τις Κυπριακές Αερογραμμές

Σε σκληρό πόκερ μετατρέπονται οι εξελίξεις γύρω από τις Κυπριακές Αερογραμμές

Σε πολυδαίδαλο παζλ μετατρέπεται το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, μετά και την απόφαση της Βουλής για ανοικτούς αιθέρες. Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν μέτρα αντίδρασης, ενώ η Triple Five, επαναξιολογεί την προσφορά της δημόσιας πρότασης της.

Σε σκληρό πόκερ μετατρέπονται οι εξελίξεις γύρω από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Οι ανοικτοί αιθέρες, με την απόφαση της Βουλής, θέτουν σε θέση μάχης της συντεχνίες του κρατικού αερομεταφορέα. Το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση των συντεχνιών – πλην της ΠΑΣΥΠΥ, κατά την οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασιστούν μέτρα αντίδρασης κατά των ανοικτών αιθέρων.

Με δηλώσεις τους, οι ηγέτες των συντεχνιών Ανδρέας Πιερίδης και Αντώνης Νεοφύτου, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές τις πρόνοιες της νομοθεσίας, που ψήφισε η Βουλή, τονίζοντας ότι οι ανοικτοί αιθέρες θα αποτελέσουν την ταφόπλακα των Κυπριακών Αερογραμμών και 1100 εργαζομένων, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι. Τη θέση αυτή δεν ενστερνίζονται, ωστόσο, οι πιλότοι οι οποίοι θεωρούν ότι οι αποφάσεις της Βουλής θα συμβάλουν στην πραγματική εξυγίανση της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, ενοχλημένη με την απόφαση της Βουλής, φαίνεται πως είναι και η Triple Five. Και αυτό γιατί η πρόταση για φιλελευθεροποίηση των αιθέρων προς τρίτες χώρες, στερεί την Triple Five, η οποία ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τον αερομεταφορέα από ένα σημαντικό μονοπωλιακό πλεονέκτημα. Είναι γι’ αυτό, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η δημόσια πρόταση εξαγοράς αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 12 εκ. με το επιχείρημα ότι η απόφαση της Βουλής μειώνει σημαντικά την αξία της εταιρείας.

Πάντως, η Triple Five, είναι ενοχλημένη με τη Βουλή, και διότι θεωρεί ότι δεν ληφθηκε σοβαρα υποψη η προταση τους, αφου την ωρα που ετοιμαζονται να αγορασουν μια δημοσια εταιρεια η θεσμοι δειχνουν να κανουν οτι μπορουν για να την εξωντωσουν πριν το deal.
Υπενθυμίζεται ότι η Triple ενδιαφέρεται να συμμετέχει εξολοκλήρου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά τρόπο που να καθίσταται κάτοχος του 57% του μετοχικού κεφαλαίου της εταρείας.

Είχε θέσει, όμως ως όρο στην κυβέρνηση να εξοφλήσει με τα χρήματα αυτά τους ιδιώτες δανειστές και μετόχους και να παραμείνει προσωρινά ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Με την εν λόγω επιστολη, ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση και για πώληση του υπολοίπου ποσοστού προς τον καναδικό κολοσσό μέχρι το Σεπτέμβριο.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, έως και την Τετάρτη αναμένεται να έχουμε νέους διοικητικούς συμβούλους στις Κ.Α. Ενόψει, μάλιστα του Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης, την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστόφια για να καταλήξουν στα 8 νέα μέλη του Δ.Σ. των Κ.Α., όρο τον οποίο είχε θέσει η Βουλή για να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός προτιμά να μην είναι κομματικά στελέχη.

Πηγή: www.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.